miercuri, 30 martie 2011

Piept de curcan cu spanac

Aveam o punga de spanac congelat de mama de care ma tot loveam prin congelator.Astazi a fost ziua lui norocoasa.L-am atasat ca garnitura pentru curcanul meu infasurat in bacon.
 Nu sunt un fan al spanacului de multa vreme, dar acum ne intelegem bine :))
Pentru curcan: 2 bucati de piept de curcan, 4 felii de bacon, 2 catei de usturoi, ceapa verde, verdeata(patrunjel,marar), o bucata de unt.

Pentru spanac: spanac(proaspat,congelat), 5-6 cepe verzi,patrunjel,2 bucatele pe unt, 4-5 catei de usturoi.

 Am inceput cu pieptul de curcan, pe care l-am condimentat(sare,piper,rozmarin).Apoi l-am infasurat in bacon.Intre carne si bacon am pus din loc in loc bucatele de unt si usturoi.Am presarat ceapa si patrunjelul.L-am invelit in folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor.
Intre timp m-am apucat de spanac.Am pus la calit ceapa tocata si usturoiul in unt si le-am lasat putin, cat sa se inmoaie ceapa, dupa care am adaugat spanacul.A stat pe foc pana cand s-a evaporat toata apa si au inceput sa sfaraie.
Dupa aproximativ 20 minute de cand carnea era la cuptor, am scos-o si am dezvelit-o ca sa se rumeneasca.
Inca 10 minute si masa e servita!



luni, 28 martie 2011

Pui curry


Duminica m-a vizitat Irina, careia initial nu-i era foame.Eu in schimb eram lihnitaaa...dupa o zi de stat cu lenea de vorba :)) .
Chef de pregatit ceva nu aveam...dar foamea cantarea mai mult decat lenea...si asa am prins curaj.
Mi-am insirat frumos ingredientele....
  1. un piept de pui cubulete
  2. o ceapa
  3. un morcov ras
  4. o bucata de unt
  5. o lingura de curry
  6. o cutie de lapte de cocos
  7. doi catei de usturoi
  8. orez pentru garnitura
Am pus puiul la prajit in unt, iar dupa ce l-am intors am adaugat ceapa tocata, usturoiul si morcovul.

Le-am lasat sa se caleasca bine si am pus si lingura de curry.
Au sfarait un minut-doua impreuna si am pus peste ele laptele de cocos(am gasit la Mega).Le-am lasat asa la foc mic pana cand sosul s-a ingrosat si a mai scazut.Separat am pus la fiert cu sare orezul.
Intre timp Irinei incepuse sa i se faca pofta, de mine nu mai spun nimic :)) .Sosul a scazut exact cat trebuie si m-am pus pe ornat...sa arate frumos domne' ca doar am musafiri :D
Dupa ce am facut frumos in farfurie s-a instalat linistea...nimeni nu plescaia :))) .Dupa masa farfuria si fata noastra aratau cam asa :
Un zambet delicios facut de Irina!!!
Pofta buna!

sâmbătă, 26 martie 2011

Tortilla cu cartofi


Stiam de aceasta "omleta", dar n-am facut niciodata.Foarte consistenta!
Am taiat cartofii cubulete si i-am pus la prajit.La fel am facut si cu ardeiul.
Dupa ce cartofii si ardeiul s-au prajit, le-am amestecat intr-un castron, am presarat patrunjel proaspat, am adaugat ceapa verde tocata, cele 4 oua batute si condimentate si parmezan(asta e un plus pentru ca ador parmezanul).
Am pus ulei in tigaie, 2-3 linguri, si am pus toata compozitia la prajit.Verificati periodic daca s-a rumenit.Cand s-a facut dedesupt o intoarcem ca pe clatita.....glumeam :D....eu i-am pus o farfurie in cap si am intors-o ;)
Am lasat-o sa se faca si pe partea cealalta si mi-am taiat o bucata zdravana din care n-a mai framas nimic.
Mai am 2 portii pentru cine mai doreste :D

vineri, 25 martie 2011

Supa italieneasca

Nu stiu cata lume a auzit de Michael Chiarello....eu il mai vad din cand in cand pe FLN( un program unde are o emisiune culinara).Astazi, printre altele, a facut o supa de pui italieneasca.Mi-a facut cu ochiul....asa ca m-am pus pe treaba.

Am taiat puiul in bucati  si l-am pus la prajit in tigaie cu uleiul meu aromat ;)
Dupa ce s-a rumenit puiul am adaugat 2 cepe, 1 morcov, telina verde si le-am lasat pana s-au caramelizat.

Dupa ce legumele s-au caramelizat am adaugat 150 ml de vin rosu, 3-4 ciuperci si  apa rece cat sa acopere puiul si legumele.
Intre timp am pus la fiert spaghete subtiri.Supa a stat la fiert cam o ora.Dupa ce s-a fiert bine,strecuram supa si rupem puiul in fasii mici.
Am asamblat supa astfel: am pus spaghete in bol, apoi cateva ciupercute,morcov tocat, puiul si supa.
Am presarat patrunjel si parmezan din belsug.

joi, 24 martie 2011

Breakfast

M-am trezit cu pofta de oua (se intampla des sa ma trezesc cu pofta de ceva :))  ) si m-am pus pe treaba.
Am vrut ceva mai ALTFEL si le-am bagat la cuptor.
Asa am inaugurat si vasele mele mici si dragalase :D
Am uns cele 2 vase cu unt, le-am condimentat cu sare si piper proaspat.Am mai presarat si un praf de busuioc.
Apoi am spart cate un ou in fiecare vas si am ras mozzarella deasupra si la cuptor cu ele.
Intre timp am pregatit painea.2 felii unse cu putin ulei aromat cu usturoi, sare si piper.
Le-am pus si pe ele la cuptor cat se fie putin crocante la exterior.
Cam asta este tot....am rasturnat ouale peste paine, am taiat o rosie si am pregatit si o limonada delicioasa cu miere.

miercuri, 23 martie 2011

Frigarui

Eu sunt foarte pofticioasa...unii ar spune ca undeva spre extrem :)
Astazi mi-a zburat gandul la frigarui si fiind satula de cele banale am ales sa le "condimentez" putin ;)
Am luat o bucata de piept de curcan si am taiat-o in cubulete.
Apoi am pregatit amestecul in care sa marinez carnea cam asa:
- 1 lingura de tandoori masala (mai mult sau mai putin in functie de preferinte, fiind picant)
- 1 lingura de garam masala
- putin praf de ghimbir
- piper proaspat macinat (eu am un mix cu piper verde, alb, rosu si negru)
- o cutie mica de iaurt simplu
Mai nou am vazut astfel de condimente si la Cora, eu am gasit pe Mosilor(aproape de obor, pe partea dreapta mergand spre obor, sunt 2 magazinase mici)
Am pus carnea si am lasat-o sa absoarba toate aromele.
Intre timp am taiat legumele: dovlecel, ardei rosu si ceapa.

Dupa 30 min-1 ora (timp in care am trebaluit prin casa) am asamblat frigaruile.
Le-am bagat in cuptorul incins cu o tava cu apa sub ele si le-am mai vizitat din cand in cand ca sa le mai intorc.
Dupa 30-40 min le-am scos.....Hot&Spicy!!!

duminică, 20 martie 2011

Bruschete cu...creveti

De cand am descoperit prima data crevetii,am devenit un adevarat fan al lor....in orice combinatie.
Astazi m-am gandit la o gustare si i-am facut bruschete.
Cea mai simpla si gustoasa reteta de creveti!!!



Ingrediente:
-creveti
-2-3 catei usturoi
-o bucatica de unt
-100 ml vin alb
-sos dulce chilli
-uleiul meu aromat cu usturoi



Din cateii de usturoi tocati, putin busuioc si uleiul aromat facem o marinata si lasam crevetii macar 30 min.
Dupa ce crevetii au tras aromele....am pus crevetii in tigaie cu untul sa se rumeneasca.Apoi adaugam vinul si lasam sosul sa scada.La final punem un strop de sos de chilli pentru dulceata.
Foarte foarte bun.....intre timp am pus 2 felii de paine la cuptor sa fie putin crocante si am pus crevetii si sosul peste.

joi, 17 martie 2011

Orez cu ce-am gasit prin frigider

Q: Ce faci cand ti-e cam foame si nu ai ce manca???
A: Deschizi frigiderul si-l analizezi :)

Eu am gasit 5-6 rosii cherry,o bucatica de unt,4-5 ciupercute,un catel de usturoi,parmezan,sos de soia si orez.
Simplu ca buna ziua...orezul isi vede de treaba lui la fiert,iar ciupercutele si rosiile cherry taiate in jumatati se imprietenesc cu untul in tigaie.Dupa putin timp adaugam si usturoiul tocat marunt.

Intre timp orezul s-a fiert.Il punem in tigaie,adaugam 2-3 linguri de sos de soia si amestecam bine.
Dupa ce am oprit focul am presarat parmezan(cat mai mult :D) si am condimentat.

O cina copioasa.....cam tarziu,dar sa te culci nemancat nu se prea potriveste :))))

marți, 15 martie 2011

Supa crema de rosii

V-am spus....am o slabiciune pentru astfel de supe :D
Asa ca la cateva zile merge de minune o supa cremoasa si consistenta.

Am folosit 8 rosii potrivite.Trebuie sa le decojim,iar ca sa trecem peste acest proces rapid si usor....am intepat cu un cutit de mai multe ori rosiile si le-am bagat in apa clocotita.Dupa un minut o sa vedeti cum incep sa se cojeasca singurele,vor mai avea nevoie de foarte putin ajutor :D
Dupa ce le-am decojit,le-am scos semintele si impreuna cu cojile le-am pus la fiert(probabil veti avea nevoie in cazul in care supa e prea groasa).
Intre timp am pus la calit 2 cepe cu o bucatica de unt si putin ulei de masline.Dupa ce ceapa devine sticloasa adaugam o telina verde tocata si 2 catei de usturoi.Le lasam la foc mic aproximativ 10 minute,apoi adaugam 150 ml vin alb.
Dupa 2-3 minute punem in tigaie si rosiile....si le lasam pe foc pana se fac.Condimentam cu sare,piper,busuioc(proaspat ar fi ideal) si pasam toata compozitia.In functie de preferinte mai puneti din zeama in care au fiert resturile pentru a fi mai lichida.

Si ca sa fie si mai gustoasa,am pus-o din nou in tigaie,am aruncat cateva bucatele de mozzarella si le-am lasat cateva secunse pe foc cat sa se inmoaie.
Si cam asta este tot....destul de usor si cu ingrediente la indemana.Pentru cine nu vrea sa-si bata capul cu decojitul,scosul semintelor,puteti folosi si rosii decojite conservate ;)

luni, 14 martie 2011

Biscuiti cu branza


Perfecti pentru o gustarica din cand in cand....pana cand nu mai ramane nimic in farfurie :)))
Eu am folosit branza Camenbert(200 g) si Parmezan(50 g).Pentru inceput curatam branza Camenbert de coaja din exterior,o pasam cu o furculita si adaugam 3/4 dintr-un pachet de unt,plus 2 oua.
Dupa ce am omogenizat bine,am adaugat si 200 g faina.Am condimentat cu sare si piper,am rulat aluatul si l-am lasat la rece cat sa se intareasca putin.
 Intre timp am incalzit bine cuptorul.Apoi am taiat rondele si le-am lasat cam 15-20 minute in cuptor,pana cand s-au rumenit putin.
Cam asta este tot....simplu si cu putine ingrediente.Pofta buna!!!

sâmbătă, 12 martie 2011

Vita infasurata in prosciutto...a la Jamie

Pentru ca tocmai mi-am achizitionat cartile lui Jamie m-am gandit sa incep cu ceva decadent....
Perfect pentru un pranz copios si mai simplu decat ar parea la prima vedere.

Sa incepem prin a insira cele necesare...
De la stanga la dreapta avem urmatoarele:cateva felii de prosciutto,3 catei de usturoi,4 bucatele de unt,zeama de la o jumatate de lamaie,bineinteles un file de vita,hribi uscati,rozmarin si cimbru tocate marunt,vin rosu si cartofi pentru garnitura.

Incepem prin a inmuia ciupercutele(turnam apa fiarta peste ele),sa revina la forma lor initiala.Dupa care le calin cu 2 bucatele de unt si un catel de usturoi tocat,apoi adaugam putin din apa in care au stat(cat sa le acopere)...lasam sa mai scada si la final adaugam zeama de lamaie si restul de unt.
Intre timp tavalim fileul prin rozmarin si cimbru.Asezonam cu piper proaspat si sare.Asezam feliile de prosciuto cat sa nu avem vreun spatiu liber.Iar peste prosciutto punem ciupercutele cat sa acopere jumatate din suprafata.
Dupa care urmeaza partea unde ai nevoie de putina rabdare si indemanare....rularea fileului in prosciutto.
Cel mai bine este sa aprindem cuptorul cu 30 min inainte sa fie bine incins.Asezam frumos fileul in vas,tocam cei 2 catei de usturoi ramasi si punem si restul de ciupercute.
Eu l-am lasat la cuptor cam 40 min,si a iesit mediu patruns si suculent.La jumatatea timpului de coacere am adaugat si un pahar de vin rosu.

Cat timp a stat la cuptor m-am ocupat si de cartofi.Fiind deja fierti de la inceput....n-am facut decat sa-i prajesc putin....au devenit crocanti la exterior si frumos colorati,dar moi in interior.

Intr-un final fericit...totul arata delicios...si credeti-ma ca a si fost!!!