miercuri, 27 iulie 2011

Brownie

Cred ca o descriere a gustului nu-si are locul....nu prea imi gasesc cuvintele sa descriu cat de buna este aceasta prajiturica.Este surioara cu negresa mamicilor noastre, doar ca varianta moderna contine foooarrteee multa ciocolataaaa...

Ingrediente pentru 24 brownie :
  1. 240 g unt
  2. 450 g zahar
  3. 4 oua
  4. 150 g cacao
  5. 1 lingurita de sare
  6. 1 lingurita de praf de copt
  7. esenta vanilie
  8. 180 g faina
  9. 300 g ciocolata
In primul rand am pus untul intr-o tigaie si am adaugat zaharul cand untul s-a topit complet.Mai lasam pe foc cateva minute amestecand, cat sa fie fierbinte dar fara sa inceapa sa faca bule.Am transferat amestecul intr-un bol si am mixat 2-3 minute.Dupa care am adaugat cacaoa, sarea, praful de copt si esenta de vanilie.

Apoi cele 4 oua pe rand, amestecand.Dupa ce ati incorporat ouale a venit randul fainii.Iar la final ciocolata tocata marunt.

Cuptorul s-a incins, am pus amestecul intr-o tava cu hartie de copt, am presarat ciocolata bineinteles si am lasat-o cam 20 min in cuptor.Verificati cu scobitoarea pe margine pentru ca de la atat de multa ciocolata scobitoarea va indica fals o prajitura cruda :D

Pe deasupra trebuia sa iasa un caramel mai colorat decat vedeti in fotografii.Se pare ca nu am mai avut rabdare :))) .Caramelul se face din 200 g zahar (de preferinta brun, eu nu am avut), 75 g unt si 170 ml de smantana lichida (sau frisca lichida).Se pune zaharul la topit in tigaie si cand incepe sa faca bule adaugati untul si smantana lichida.Lasati compozitia sa scada pana cand are consistenta unui sos gros si de culoarea caramelului.
O sa va lingeti pe degete!!!

marți, 26 iulie 2011

Paste integrale cu cherry

Rosii, rosii, rosii....cam acesta este laitmotivul verii.Daca sunt si cherry e si mai delicios.Le cam mananc cu orice si la orice masa.Iar in aceasta combinatie sunt absolut geniale.Plus ca pastele integrale au o aroma deosebita.
Acestea fiind spuse sa trecem la treaba.Am taiat rosioarele in jumatati si am pus pastele la fiert cateva minute.
Cand pastele au fost aproape gata, am incins 2-3 linguri de ulei de masline cu sare, piper si busuioc din belsug.Am adaugat rosioarele si le-am lasat cat sa se formeze putin sos si sa nu se decojeasca.In acel moment am pus si pastele peste, le-am rascolit putin si in farfurie cu ele impreuna cu nelipsitul parmezan bineinteles.
O sa va surprinda gustul acestor paste extraordinar de simple si la indemana.Pofta buna!!!

duminică, 24 iulie 2011

Quinoa cu mazare si ciuperci

De curand am descoperit quinoa si ma declar fan infocat.Este foarte consistenta si bogata in proteine, perfecta pentru o masa de pranz sau cina.Astazi am combinat quinoa cu mazare proaspata si ciuperci.
Am pus la calit ceapa in unt si am adaugat ciupercile dupa ce ceapa a devenit translucida.Am adaugat si mazarea, le-am lasat inca un minut-doua si am adaugat quinoa spalata bine si apa in cantitate dubla fata de quinoa (la fel ca si la orez).Ideal ar fi sa aveti supa in loc de apa.

Am amestecat din cand in cand si am adaugat patrunjel tocat la final.In cazul in care apa a scazut si quinoa nu s-a fiert mai adaugati apa calda.Am sarat si piperat quinoa si toata lumea la masa!Pofta buna!!!

vineri, 22 iulie 2011

Mere coapte cu miros de copilarie

Sunt perfecte cand va loveste pofta de dulce si nu aveti nimic la indemana.Eu le-am facut simple dar puteti pune in ele nuca, esente de rom (sau vanilie), stafide sau orice altceva va face cu ochiul si aveti la indemana.Mie mi-au adus aminte de merele in foietaj pe care le mancam cand eram mica...o minunatie.

Le curatati de seminte, le umpleti cu ce doriti si la cuptor cu ele pana cand devin aurii si moi.E un desert rapid si usor.In plus este destul de light pentru cine incearca sa evite dulciurile :D

miercuri, 20 iulie 2011

Supa crema de conopida

Desi este extrem de cald si salatele sunt la putere o supa este binevenita oricand.Si de ce nu una cu conopida.Iar pentru a-i da un gust mai special o vom fierbe in lapte.
Am folosit o conopida, 250 ml lapte, 150-200 ml apa, 100 ml smantana lichida.Am pus la fiert laptele si apa, cand au inceput sa fiarba am adaugat conopida si smantana lichida si le-am lasat sa fiarba bine conopida.

Intre timp am facut crutoane cu ulei aromat cu usturoi.Am calit si bacon fara ulei, are grasime suficienta cat sa devina crocant.

Conopida s-a fiert si am pasat-o adaugand laptele in care a fiert cat sa ajunga la consistenta dorita.Am servit-o cu baconul crocant si crutoanele aromate.

duminică, 17 iulie 2011

Briose cu banane

Din cand in cand meritam cate o briosa delicioasa, care se face si foarte repede ;)
Aveti nevoie de urmaoarele (pentru 12 briose) :
  1. 180 g faina
  2. 1 lingurita de praf de copt
  3. 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  4. 3 banane
  5. 150 g zahar
  6. 1 ou
  7. 80 g unt topit
  8. esenta vanilie
  9. seminte de floarea sorelui
Am amestecat faina cu praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare.Am pasat bananele cu furculita si le-am amestecat cu oul, zaharul, vanilia si untul topit.Am mixat bine si am adaugat treptat faina.Am pus compozitia in forma de briose si le-am bagat in cuptor aproximativ 20 min.


A doua zi le-am impartit :)))....birou,veri, Irina care m-a si ajutat si bineinteles mamica mea,care era in vizita ;)


Pofta buna!!!

marți, 12 iulie 2011

File de somon cu pasta de masline

Tot din cartea lui Montignac extrasa.Somonul l-am pus la prajit cu pielea in jos 10-15 minute in ulei incins.

Intre timp am pasat maslinele (cam 50 g masline pentru o persoana) pana s-au facut pasta .Separat am calit o ceapa mica, am sarat si am lasat-o sa scada.Dupa care am adaugat pasta de masline si le-am lasat sa fiarba 1-2 minute.Am luat cratita de pe foc si am adaugat 2-3 linguri de smantana lichida, in functie de preferinte.

Somonul s-a rumenit suficient pe o parte, l-am intors, am indepartat pielita si l-am mai lasat 1-2 minute.Serviti fileul de somon cu pasta de masline si veti manca ceva special.

duminică, 10 iulie 2011

Hummus

Am facut o pasiune pentru hummus in ultimul timp...asa ca nu trece o saptamana fara sa mananc.Initial am facut cu naut deja fiert, apoi m-am mobilizat si am cumparat nefiert.Pe cel nefiert este nevoie sa-l puneti in apa cu o seara inainte...asa se va fierbe si mai repede.
Dupa fierbere l-am pasat impreuna cu ulei de masline, 2 catei de usturoi tocati marunt, sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.
La final se adauga pasta tahini (pasta de susan).Eu am pus cam 150 g de tahini la 350 g de naut fiert.Dar ca si condimentarea puteti pune in functie de cum va place.Este perfect la orice masa a zilei, cel putin din punctul meu de vedere :D
Pofta buna si ce a mai ramas din weekend...placut!

marți, 5 iulie 2011

Dovlecei a la grecque

Desi nu pare la prima vedere, aceasta reteta face parte din dieta lui Montignac.Se apropie cumva de reteta de sufleu,dar e mult mai simplu de preparat.
Ingrediente pentru 4 portii:
  1. 1,2 kg dovlecei
  2. 200 g branza feta
  3. 3 oua
  4. 60 g parmezan ras
  5. ulei de masline (pentru uns vasul)
  6. sare,piper
Dovleceii se fierb intregi in apa cu sare aproximativ 15 minute, dupa care se lasa la scurs.Pentru a se scurge mai bine, pasati-i si lasati-i intr-o sita cateva minute.

Bateti bine cele 3 oua cu sare si piper si adaugati branza faramitata si parmezanul.Incorporati si dovleceii si bagati-i in cuptor pana se rumeneste pe deasupra.Poate fi servit ca garnitura sau cu salata cum am mancat eu.

duminică, 3 iulie 2011

Salata capresse

Nu sunt prea multe de spus despre aceasta salata aparent banala, doar ca este foarte delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vara.Stiu ca mai nou este toamna la noi, dar sunt sigura ca vara isi va intra in drepturi cat mai curand ;)

Se ia bucata rosie delicioasa si se taie rondele, peste care se adauga rondele de mozzarella (eu as manca dimineata-pranz-cina :D ) , dupa care se asezoneaza cu sare, piper,ulei de masline si nelipsitul busuioc.
Si dupa marea preparare lasati papilele sa explodeze de fericire!Pofta buna!

vineri, 1 iulie 2011

Oua in cosulet

Pentru cine s-a plictisit de clasicele oua ochiuri....may I present you...oua ochiuri in cosulet!Un mic dejun perfect.Eu mi-am facut pregatirile de seara, ca dimineata sa nu dureze mult prepararea.
Am taiat sunca presata triunghiuri si le-am pus in forma de briose de jur imprejur ca sa formez un cosulet.Am adaugat si cateva cubulete de branza sarata, iar dimineata am spart cate un ou in fiecare cosulet.

Am presarat parmezan deasupra si le-am bagat la cuptor pentru 10-15 minute.
Simplu si ingenios....perfect pentru un mic dejun savuros.
 Pofta buna!