duminică, 30 octombrie 2011

Burger de curcan

Pentru ca e weekend si pentru ca m-am spetit cu mutatul in ultimele 3 zile merit ceva delicios si putin...mai mult "interzis" .Aveam de la scumpa mea mamica un pachet de carne de curcan tocata, mi s-a aprins beculetul si am avut o revelatie :))))....burgeeeeeeerrrr.
Am amestecat carnea de curcan cu patrunjel proaspat, putina ceapa tocata, un catel mic de usturoi, sare, piper, fulgi de chilli, marar, cimbru si un ou.Am omogenizat si am format doi burgeri pe care i-am rumenit pe gril.
Dupa ce s-au facut, i-am pus pe chifla si am pus deasupra 2 felii de cascaval ceddar.I-am bagat 5 minute in cuptor sa se topeasca cascavalul, apoi am pus peste ceapa rumenita tot pe gril, castraveti murati, cateva frunze de rucola si capacul chiflei uns cu maioneza.
Si acum fuguta in pat la film.Un mod perfect de a incheia un weekend obositor!

joi, 27 octombrie 2011

Salata cu creveti

Eu sunt un mare fan al salatelor, si nu doar pentru ca sunt sanatoase si light.Dar de fiecare data incerc sa aduc o imbunatatire salatelor nomale.De data aceasta am ales crevetii....pe care i-am manca tot timpul si in orice combinatie.
Inainte sa amestec toate ingredientele din salata mea : salata verde (sau un mix care va place ambalat la punga), rosii, castraveti, masline kalamata, branza feta, parmezan bineinteles....m-am apucat de creveti.Le-am scos coditele si i-am pus in tigaie cu busuioc, usturoi si unt pana s-au rumenit.
Dupa ce s-au facut crevetii am asezonat salata cu sare,piper, ulei de masline si otet balsamic.Apoi am rasturnat crevetii peste si gata cu pranzul delicios,rapid si sanatos.

marți, 25 octombrie 2011

Paste cu ricotta, rosii cherry, smochine si rucola

Nu stiu cat de bine va suna titlul, dar pe mine una m-a facut foarte curioasa.Cumparasem o punga de paste integrale cu busuioc si trebuia sa le incerc.Am vrut ceva mai special...mai sofisticat.Nu am mai folosit in mancare smochine, dar pentru toate exista un inceput....pe care va spun sincer nu-l regret...mmm...yummy.

Pentru 2 persoane avem urmatoarele:
  • 10-12 rosii cherry
  • 5-6 smochine proaspete
  • 200 g de paste - de orice fel preferati
  • 150 g de branza ricotta
  • 2 maini de rucola
  • 1 lingura de otet balsamic
  • ulei de masline
  • sare/piper
  • parmezan

Am pus rosiile in cuptorul incins cu ulei de masline si sare din belsug.Dupa 20 min am curatat smochinele de coaja, le-am taiat in jumatate si le-a pus si pe ele cu rosiile inca 15 min.
Separat am pus apa la fiert cu sarea pentru paste.Le-am pus la fiert 7-8 min pana s-au inmuiat.Dupa ce pastele s-au fiert le-am amestecat cu rucola, rosiile si smochinele coapte, ricotta, otetul balsamic, sarea si piperul.
Am amestecat bine si am presarat parmezan din belsug.O sa fiti surprinsi de gustul dat de rosiile si smochinele coapte!Plus ca e gata cat ai spune paste :D
Pofta buna!

duminică, 23 octombrie 2011

Cartofi copti cu condimente indiene

Se pare ca in ultimul timp i'm in the mood for indian.Dupa curry-ul de curcan va prezinti cartofi copti...pam pam.
Eu nu prea mananc cartofi (nu ca nu mi-ar placea-as manca tot timpul ) din motive subiective :D
Asa ca daca am hotarat sa "ma porcesc" am zis sa fie ceva bun si nu foarte complicat tinand cont de faptul ca mi-am petrecut toata ziua lenevind in pat.Doua trei search-uri mai tarziu am gasit o reteta cu condimente indiene care spune asa:
  • cartofi (rosii am avut eu)-5 mititei
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita de garam masala -sau mai mult daca vreti mai picant
  • 1/2 lingurita de seminte de chimen
  • piper/sare
  • 1/2 lingurita de ghimbir proaspat ras
  • 2 catei de usturoi ras
  • fulgi de chili -tot dupa preferinte
  • 3 linguri de ulei
  • cateva frunzulite de menta
Am spalat bine cu buretele abraziv cartofii si i-am taiat in sferturi.
Am pus uleiul la incins si am presarat semintele de chimen si restul condimentelor.Le-am lasat sa sfaraie in tigaie mai putin de un minut, pana s-au amestecat bine si am pus uleiul aromat peste cartofi.

 Au stat in cuptor cam 20-30 minute si i-am mai zgaltait din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile.

Au fost absolut geniali....nici nu stiu cand i-am infulecat :)))

sâmbătă, 22 octombrie 2011

Macarons cu ciocolata si crema de branza

Am incercat sa ma fofilez si sa nu mai postez semi-esecul cu macarons, dar le-a venit randul.De gustoase au fost gustoase, dar infatisarea lor lasa mult de dorit....si credeti-ma ca am respectat toate regulile si sfaturile pentru macarons.
*Albusurile trebuie sa stea la frigider cel putin 24 ore
*Tot albusurile trebuie scoase din frigider cu 2-3 ore inainte de a le prepara
*Respectati reteta pe care o gasiti, eu am un cantar electronic foarte bun si folositor
*Cerneti zaharul pudra si faina de migdale inainte
*Dupa ce formati bilutele de amestec lasati-le cel putin o ora afara pana devin lucioase si se formeaza o crusta

Cam acestea sunt sfaturile/regulile cele mai importante pentru macarons.Cu mana pe inima va spun ca am facut totul ca la carte :(((....dar am gasit si un vinovat...cred ca este in persoana aragazului meu pe gaz :((....ideal ar fi sa aveti unul electric...totul va iesi perfect si exact in timpul indicat.

Ingrediente pentru 24 macarons :
  • 100 g de albus
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita de zeama de lamaie
  • 225 g zahar pudra
  • 125 g de faina de migdale - am gasit la Kaufland
  • 15 g de cacao
Am inceput prin a baga la frigider cu 2 zile inainte albusurile.Le-am scos afara cu 2 ore inainte. Incepeti sa bateti albusurile cu zeama de lamaie.Treptat adaugati zaharul si bateti pana albusurile devin lucioase si telul sta in picioare in albusuri.
Separat amestecati toate ingredientele uscate :faina de migdale, zaharul pudra si cacaoa.Adaugat albusurile peste ingredientele uscate si amestecati usor cu o spatula.Formati bilute in tava si lasati-le 1 ora pana le bagati in cuptor.
Dupa o ora lasati-le in cuptor la temperatura medie pentru 20 minute.Sper ca aveti mai mult succes decat mine.

Intre timp m-am ocupat de crema de branza cu fructe de padure pe care am folosit-o si la pavlova .
 Am scos macaronsurile din cuptor,le-am lasat sa se raceasca si le-am impreunat cu crema de branza.

Initial erau tarisoare si gumoase, dar dupa o ora doua de stat cu crema de branza s-au inmuiat si au devenit delicioase dar tot uratele au ramas :(

miercuri, 19 octombrie 2011

Curry de curcan cu chimen si orez

Pot sa va asigur ca a fost la fel de delicios pe cat arata!Si s-a nascut din ce aveam prin casa, fara prea multa organizare.Sa incepem cu curcanul cu chimen:

  • 1 lingurita de ghimbir ras
  • 1 lingurita de usturoi ras
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • 1/2 lingurita de turmeric
  • 1/2 ceapa tocata
  • 2 linguri de ulei (una simpla, una picanta)
  • 1 lingurita de coriandru pisat (sau pudra)
  • 1 lingurita de chimen pisat (sau pudra)
  • supa de pui
  • carne de curcan (sau pui) bucatele cat pentru 2 persoane
  • sare / piper
Am pus uleiul la incins si am pus ceapa la rumenit impreuna cu semintele de chimen.Dupa ce s-a rumenit am adaugat ghimbirul si usturoiul si am amestecat 30 secunde.Se adauga peste pudra de coriandru, chimen si turmeric.
 Am pus si bucatelele de curcan si le-am lasat sa se albeasca pe ambele parti, dupa care am pus sare, piper si supa de pui cat sa acopere bucatelele de carne.Le-am lasat pana sosul a scazut si a devenit consistent.

In timp ce carnea fierbea m-am ocupat si de orezul cu curry foarte simplu.Am spalat orezul, am calit o ceapa si am adaugat orezul.L-am lasat 1 minut cu ceapa amestecand continuu.Apoi am presarat 1 lingurita doua de praf de curry si apa in cantitate dubla fata de orez.L-am acoperit si l-am lasat sa fiarba 20 minute.

Asa ca astazi am avut un pranz delicios.Cam asa functioneaza la mine gatitul in cursul saptamanii...gatesc seara si mananc a doua zi la pranz ...:)))...nu e usor :D

marți, 18 octombrie 2011

O surpriza si oua cu legume la cuptor

Dupa ce am postat Pavlova cu fructe de padure, am avut o mica supriza. Se pare ca prajitura mea a trezit niste ideei creative, pentru ca a doua zi am primit un cadou de la cineva drag: un TORT DIN FLORI.
Tocmai potrivit pentru mine care sunt pasionata de gatit !!

L-am pus la loc de cinste in casuta mea, si il ud zilnic ca sa ma bucur de el cat mai mult. Se pare ca ma place si el ca deja il am de o saptamana si arata ca in prima zi !!Nu as putea spune acelasi lucru si despre Pavlova mea, care a fost devorata in cateva ore de catre prietenii mei ;))

Acum insa de cate ori am nevoie de un cadou mai deosebit pentru prietenele mele, nu mai stau pe ganduri si nu mai pierd vremea cutreierand magazinele in lung si in lat. Accesez www.E-aranjamente.ro <http://www.e-aranjamente.ro/>  – aranjamente florale Bucuresti, caut ceva dragutz si inedit, gen: o gargarita sau un fluturas din flori, un pantof din flori -  foarte foarte simpatic, si comand flori online cu livrare la domiciliu sau la birou; sau daca am eu vreo idee nastrusnica sun la www.e-Eranjamente.ro <http://www.e-eranjamente.ro/>  – aranjamente florale Bucuresti , le prezint cererea mea in materie de flori, si cu siguranta ei imi vor crea un aranjament floral de vis.

FACEBOOK: http://www.facebook.com/pages/E-aranjamentero/202772359737079
<http://www.facebook.com/pages/E-aranjamentero/202772359737079


Dar sa trecem la lucruri mai delicioase...dupa cateva zile de absenta...motivate :probleme tehnice cu internetul+plimbare la Predeal la Susai...unde am avut parte si de prima zapaaadaaaa....

....Am apucat sa-mi prepar un mic dejun delicios.Un fel de huevos rancheros.
Mai intai am calit o jumatate de ceapa si o jumatate de ardei capia.Le-am amestecat cu sare, piper, busuioc, cimbru si marar.
Intr-un vas de ceramica rezistent la cuptor am pus o "patura" de lugume, am spart 2 oua, am pus sos de rosii homemade by mami :D si restul de legume.La final am ras branza pe deasupra.

Le-am bagat la cuptor 10 minute si am savurat un mic dejun consistent si delicios impreuna cu un pahar de suc de rosii.
Pofta buna!

joi, 13 octombrie 2011

Pavlova cu fructe de padure

Aceasta pavlova s-a nascut dupa un esec si multi nervi.Cu o seara inainte m-am apucat frumos sa fac macarons...toate bune si frumoase, am respectat absolut toate sfaturile si indicatiile pentru un rezultat favorabil....si nada :((....concluzia la care am ajuns este ca pot sa iau frumos aragazul in carca si sa-l arunc pe geam :))) .Dar despre macarons va voi povesti mai in detaliu intr-un episod urmator (chiar daca a fost un semi-esec).Pentru ca eram pregatita sa fac 2 randuri de macarons si din prima n-au iesit, nu am vrut sa-mi fac si randul doi de nervi si am renuntat (pentru moment :D ).Asa ca mi-au ramas vreo 5 albusuri = PAVLOVA...pam pam...

Le-am luat frumos la batut si treptat am pus 300 g zahar pana au devenit lucioase.La final am adaugat si 2 lingurite de otet de mere si 2 lingurite de amidon de porumb, plus niste esenta de vanilie (sau ce vreti voi).Trebuie sa arate cam asa:
Am format 4 mini-pavlova in 2 tavi....probabil aveam o banuiala ca ceva nu va iesi bine :))....2 din ele s-au ars :D...dar au ramas 2 eroine.
Intre timp m-am ocupat de crema : 400 g de crema de branza cu 100 g unt moale si zahar pudra dupa gust -aprox 50 g (e suficient de dulce pavlova).Dupa ce am omogenizat crema am adaugat fructe de padure pasate (3-4 linguri).

Pavlova mea trebuia sa stea 1 ora in cuptor....a stat doar 30 min...mai mult de atat reprezenta un pericol :))
Am asamblat-o frumos si am asteptat vizitatorii sa o manance :D

miercuri, 12 octombrie 2011

Ciocanele sticky&spicy

Yummy yummyy...ciocanelele acestea au fost geniale....o combinatie de dulce si putin picant perfecta (poate unii dintre voi prefera si mai picant, eu sunt mai cumintica :D ).E o masa asa pe fuga....le pregatiti foarte repede, le bagati in cuptor si uitati de ele vrem 30-40 minute.

Pentru 4 ciocanele am pus urmatoarele:
  1. 1 lingurita de paprika
  2. 1 lingurita de coriandru sfaramat in mojar
  3. 1 lingurita de pudra chilli
  4. 1 / 2 lingurita de ghimbir proaspat ras
  5. 1 / 2 lingurita de usturoi pisat
  6. 1 si 1 / 2 lingurita de miere
  7. 1 lingurita de zeama de lamaie
  8. 1 lingurita de sos de soia
  9. 2 lingurite de sweet chilli (as fi pus si mai mult :D )
  10. sare / piper proaspat
  11. 4-5 ciupercute
Am varsat toate condimentele in tigaie si le-am adus la punctul de fierbere pana s-au omogenizat, am aruncat si ciocanelele si le-am mai lasat 1-2 minute sa se inchege sosul.Le-am trasnferat intr-un vas rezistent la cuptor impreuna cu ciupercutele si la cuptor cu ele.

Dupa 30 minute le-am oprit focul si  si "Poftiti la masa!"

vineri, 7 octombrie 2011

Quinoa cu somon


N-am mai facut ceva cu quinoa de mult, a ramas ascunsa prin dulap, dar am revazut-o si m-am apucat de treaba.M-am gandit ca nu are cum sa nu mearga cu somon,asa ca am asezat zomonul congelat in vasul de gatit la aburi.

Intre timp am pus o ceapa la calit, s-a rumenit si am pus peste 2 rosii tocate marunt.Am adaugat si quinoa spalata si cantitate dubla de apa.Dupa cateva minute am adaugat si somonul fiert si taiat in bucatele.La final am condimentat si am presarat patrunjel.

Sa aveti un weekend minunat!Eu imi voi incerca norocul cu niste macarons....tineti-mi pumnii!

miercuri, 5 octombrie 2011

Rulouri de zucchini cu branza de capra

Continuam cu zucchini mania :))....rulouri de zucchini umplute cu un amestec de branza de capra, rosii uscate la soare si parmezan.

Asadar luam bucata zucchini -2 mai exact- si taiem fasii subtiri (cam 1,5 cm), le ungem cu ulei+sare si pe gratar cu ele.
Separat am amestecat 100 g de branza de capra cu 4-5 rosii uscate si parmezan cat cuprinde :D .Intindem frumos fasiile de zucchini si punem pasta de branza.
Rulam toate feliile si le inghesuim intr-un vas rezistent in cuptor si presaram parmezan.
Le lasati in cuptor 10-15 minute si apoi pregatiti-va papilele gustative pentru un aperitiv delicios.

luni, 3 octombrie 2011

Supa crema de zucchini si busuioc


Aveam vreo 2 dovlecei verzi prin frigider si ii tot amanam.Ba ca-i fac tarta, ba rulouri cu branza (urmeaza cand imi vin si mie gazele sa pot gati :))) ) , sambata le-a venit randul sa fie tranformati intr-o supa cremoasa cu busuioc verde.

Ingrediente pentru 2-3 portii :
  • 1 ceapa
  • 700 g dovlecei tocati
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin alb
  • o mana de busuioc verde
  • sare/piper

Am calit ceapa in ulei pana a inceput sa se rumeneasca si am adaugat vinul.Au bolborosit pana s-a evaporat din vin si am pus dovleceii tocati, sarea si piperul.Dupa 5-6 minute am pus si 1 pahar cu apa (supa ar fi ideal) si le-am lasat sa fiarba 20 minute.Am oprit focul si am pasat dovleceii cu busuiocul.E recomandat sa folositi zucchini, sunt mai deliciosi decat dovleceii normali.