Weekendul trecut a avut ca laitmotiv spanacul.Pur si simplu mi s-a facut pofta si am luat o punga de spanac congelat.Nu am gasit proaspat din pacate, dar sincera sa fiu e si mai rapid asa :D.Am inceput cu scrambled eggs, despre care ca povestesc zilele urmatoare, si am continuat cu o minunatie de hummus cu spanac.
Sunt sigura ca Dl Spanac nu se afla printre preferintele multora dintre voi, si eu am fost certata cu el dar intre timp ne-am imprietenit.
Am pus nautul la inmuiat cu o seara inainte si a doua zi l-am fiert pana a devenit moale sa-l pot pasa fara probleme.Spanacul l-am scos din congelator si l-am bagat in frigider sa se dezghete.
Apoi am pus in robot urmatoarele : naut fiert, spanac, pasta de susan, zeama de lamaie, 1 catel de usturoi, sare, piper, coriandru macinat, chimen macinat si ulei de masline.Le-am pasat pana a devenit o crema si am mai adaugat ulei si putina sare dupa ce am gustat.A mers de minune intins pe crakersi de cereale.
miercuri, 30 noiembrie 2011
marți, 29 noiembrie 2011
Zucchini si vinete gratinate
In ultimele zile am cam lenevit, am mancat pe ici pe colo....facute de altii :D .Prin frigider statea trist de nebagare in seama un frumusel zucchini.Intr-un final am zis sa-l bag in seama.I-am cumparat-o si pe prietena vanata sa nu fie singur.
Am taiat vanata si dovlecelul in felii groase de 1-2 cm si le-am pus pe gratar.
Sosul de rosii l-am condimentat cu busuioc, cimbru, piper proaspat si marar verde.
Apoi am trecut la asamblat: sos de rosii, dovlecel, branza- parmezan, mozzarella si telemea, apoi sos de rosii, vinete si iar branza.Ultimul strat la mine a fost format din dovlecel, branza si putin sos de rosii.
Le-am bagat in cuptor pentru 20 minute sa se topeasca branza si sa se amestece gusturile.Puteti manca legumele gratinate ca si garnitura sau pur si simplu ca fel principal.
Am taiat vanata si dovlecelul in felii groase de 1-2 cm si le-am pus pe gratar.
Sosul de rosii l-am condimentat cu busuioc, cimbru, piper proaspat si marar verde.
Apoi am trecut la asamblat: sos de rosii, dovlecel, branza- parmezan, mozzarella si telemea, apoi sos de rosii, vinete si iar branza.Ultimul strat la mine a fost format din dovlecel, branza si putin sos de rosii.
Le-am bagat in cuptor pentru 20 minute sa se topeasca branza si sa se amestece gusturile.Puteti manca legumele gratinate ca si garnitura sau pur si simplu ca fel principal.
Etichete:
legume gratinate,
masline.mozzarella,
vinete,
zucchini
vineri, 25 noiembrie 2011
Rulada de pui cu ciuperci, anghinare si rosii uscate la soare
Puiul este un aliment foarte des intalnit in dieta noastra zilnica, doar ca uneori ne cam saturam de gustul fad al carnii de pui.Tot ce trebuie sa facem este sa cautam combinatii cu alte ingrediente care sa-l faca mai delicios si aromat.
Eu am ales ciupercile pleurotus, anghinare murate si rosii uscate la soare.Le-am tocat marunt pe toate, am tocat si o ceapa mica si 2 catei de usturoi.Am pus la calit ceapa si cand a devenit transparenta am adaugat usturoiul si ciupercile.Le-am lasat pe foc 5 minute si am adaugat si anghinarele si rosiile uscate la soare.Am sarat si piperat si le-am lasat sa se intrepatrunda aromele.La final am presarat cateva frunze de patrunjel verde.
Intre timp am batut doua fileuri de piept de pui si le-am umplut cu amestecul racit.Le-am prins cu scobitori sa nu se desfaca si le-am pus pe gratar pana s-au facut pe jumatate.
Dupa ce puiul a devenit alb la culoare l-am bagat in cuptor pentru inca 20 minute.Puteti inlocui umplutura cu orice ingrediente pe placul vostru.
Sa aveti pofta!Si sunt sigura ca aveti :D
Eu am ales ciupercile pleurotus, anghinare murate si rosii uscate la soare.Le-am tocat marunt pe toate, am tocat si o ceapa mica si 2 catei de usturoi.Am pus la calit ceapa si cand a devenit transparenta am adaugat usturoiul si ciupercile.Le-am lasat pe foc 5 minute si am adaugat si anghinarele si rosiile uscate la soare.Am sarat si piperat si le-am lasat sa se intrepatrunda aromele.La final am presarat cateva frunze de patrunjel verde.
Intre timp am batut doua fileuri de piept de pui si le-am umplut cu amestecul racit.Le-am prins cu scobitori sa nu se desfaca si le-am pus pe gratar pana s-au facut pe jumatate.
Dupa ce puiul a devenit alb la culoare l-am bagat in cuptor pentru inca 20 minute.Puteti inlocui umplutura cu orice ingrediente pe placul vostru.
Sa aveti pofta!Si sunt sigura ca aveti :D
Etichete:
anghinare,
ciuperci,
ficatei pui,
rosii uscate,
rulada pui
miercuri, 23 noiembrie 2011
Briose cu ciocolata
Briosele sunt mereu binevenite.E ocazia perfecta sa te joci, sa ornezi si sa te bucuri de moment savurandu-le.Aceste briose sunt facute dupa o reteta de-a Marthei Stewart.Sincera sa fiu, nici nu am stiut ce sa aleg pentru ca sunt foarte multe retete delicioase pe site-ul ei.
Ingrediente pentru 32 briose :
- 3/4 cup cacao = 85 g
- 3/4 cup apa fierninte = 180 ml
- 3 cup faina = 330 g
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat sodiu
- un praf de sare
- 1 si 1/2 cup unt = 335 g
- 2 si 1/4 cup zahar = 450 g
- 4 oua mari
- esenta vanilie
- 1 cup smantana pentru frisca (frisca lichida) =250 ml
- ciocolata alba / neagra pentru ornat
- albus de ou pentru ornat
Dupa ce s-a omogenizat am adaugat faina in doua transe, alternand cu smantana lichida.Si cam asta este tot.Am mai spus si o spun in continuare ca briosele sunt foarte simplu de preparat.Tot ce conteaza este sa fiti atenti la gramaje si sigur nu veti da gres.
Incingem cuptorul cu 30 minute inainte de coacere.Umplem formele de briose lasand spatiu sa creasca.Le lasam 15-20 minute in cuptor.Verificati cu o scobitoare sa nu cumva sa se arda.
Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca si ornam dupa preferinte.Spor la joaca!
Etichete:
briose,
briose ciocolata,
ciocolata,
desert
luni, 21 noiembrie 2011
Placinta de dovleac
Aveam de la mamica mea o frumusete de dovleac.M-am gandit sa fac o placinta dupa reteta bunicii / mamicii.Imi aduc aminte cum asteptam cu nerabdare sa se coaca placinta si ne frigeam de fiecare data pentru ca nu mai puteam astepta sa se raceasca.
Asa ca am sunat la sursa sa imi notez reteta.Bineinteles ca a trebuit sa o descos pe mami sa-mi spuna gramaje (ea nu cantareste niciodata, ca fiecare mamica).Ne-am lamurit intr-un final si pentru 8 foi de aluat am folosit :
Apoi m-am ocupat de foile de placinta.Am impartit aluatul in 8 bile cat sa incape in palma.Am intins fiecare foaie in forma de patrat si am uns cu unt la temperatura camerei.Am impaturit foaia incepand cu lateralele, am uns iar cu unt, apoi capetele, am uns iar cu unt si am implaturit.Asa am procedat si cu celelalte foi.Am pus foile la rece pentru 20-30 de minute.Daca va grabiti le puteti baga in congelator.Am repetat procedura avand in vedere sa intind foile pe lungime ca si prima data.
Le-am bagat din nou in frigider sa se mai intareasca untul.Apoi am scos pe rand fiecare foaie si am intins-o in forma de dreptunghi.Intre timp, dovleacul s-a racit.Umpleti fiecare foaie cu dovleac din belsug si impaturiti cu atentie sa nu se rupa foaia.Din pacate mie mi-au incaput in tava doar 7 rulouri, ce-l de-al optulea s-a copt singurel separat.
La final ungeti foile cu ou batut si bagati-le in cuptorul incins pentru 30-40 minute la foc mic.
A fost o minunatie de placinta, aluatul semicrocat si untos, umplutura aromata.Desi pare multa placinta, nu a durat decat o zi dupa ce am impatit o mare parte la birou, pentru veri, plus ca am luat pe drum spre munte.
Trebuie sa profitam de aceasta perioada perfecta pentru ceva dulce din dovleac!Pofta buna!
Asa ca am sunat la sursa sa imi notez reteta.Bineinteles ca a trebuit sa o descos pe mami sa-mi spuna gramaje (ea nu cantareste niciodata, ca fiecare mamica).Ne-am lamurit intr-un final si pentru 8 foi de aluat am folosit :
- 1 kg de faina
- un praf de sare
- 1 lingura de otet
- 1 galbenus de ou
- 1/2 litru de apa minerala
- 200-220 g unt (sau untura)
- 1 dovleac de marimea unui pepene de 5-6 kg
- scortisoara dupa gust
- nucsoara dupa gust
- zahar dupa gust
- 2-3 linguri de ulei pentru calit
Apoi m-am ocupat de foile de placinta.Am impartit aluatul in 8 bile cat sa incape in palma.Am intins fiecare foaie in forma de patrat si am uns cu unt la temperatura camerei.Am impaturit foaia incepand cu lateralele, am uns iar cu unt, apoi capetele, am uns iar cu unt si am implaturit.Asa am procedat si cu celelalte foi.Am pus foile la rece pentru 20-30 de minute.Daca va grabiti le puteti baga in congelator.Am repetat procedura avand in vedere sa intind foile pe lungime ca si prima data.
Le-am bagat din nou in frigider sa se mai intareasca untul.Apoi am scos pe rand fiecare foaie si am intins-o in forma de dreptunghi.Intre timp, dovleacul s-a racit.Umpleti fiecare foaie cu dovleac din belsug si impaturiti cu atentie sa nu se rupa foaia.Din pacate mie mi-au incaput in tava doar 7 rulouri, ce-l de-al optulea s-a copt singurel separat.
La final ungeti foile cu ou batut si bagati-le in cuptorul incins pentru 30-40 minute la foc mic.
A fost o minunatie de placinta, aluatul semicrocat si untos, umplutura aromata.Desi pare multa placinta, nu a durat decat o zi dupa ce am impatit o mare parte la birou, pentru veri, plus ca am luat pe drum spre munte.
Trebuie sa profitam de aceasta perioada perfecta pentru ceva dulce din dovleac!Pofta buna!
Etichete:
dovleac,
foi placinta,
placinta,
placinta dovleac
miercuri, 16 noiembrie 2011
Pui capresse
Arata cam bine!Si este foarte sanatos si potrivit pentru cine e atent la ce mananca.Puiul este facut in prealabil la gratar, fara ulei.
Am sarat si piperat pieptul de pui si l-am pus pe gratar cateva minute.Separat am amestecat suc de rosii cu sare, piper proaspat, busuioc, oregano si cimbru.
Dupa ce puiul s-a fript, l-am pus intr-un vas rezistent la cuptor, am taiat cate doua felii de rosii , am presarat parmezan si am pus deasupra felii de mozzarella proaspata.L-am bagat in cuptor pentru 10-15 minute pana s-a topit mozzarella.
Va garantez ca o sa repetati reteta pentru ca transforma un piept de pui simplu intr-o masa savuroasa!
Am sarat si piperat pieptul de pui si l-am pus pe gratar cateva minute.Separat am amestecat suc de rosii cu sare, piper proaspat, busuioc, oregano si cimbru.
Dupa ce puiul s-a fript, l-am pus intr-un vas rezistent la cuptor, am taiat cate doua felii de rosii , am presarat parmezan si am pus deasupra felii de mozzarella proaspata.L-am bagat in cuptor pentru 10-15 minute pana s-a topit mozzarella.
Va garantez ca o sa repetati reteta pentru ca transforma un piept de pui simplu intr-o masa savuroasa!
Etichete:
mozzarella,
parmezan,
pui,
pui cu sos de rosii
luni, 14 noiembrie 2011
Sufleu de ciocolata
Desi ziua de ieri a fost declarata de leneveala totala, spre seara mi s-a facut pofta de ceva dulce.M-am gandit ca am cate ceva sa incropesc o ciocolata calda.Dupa ce am aruncat ochii prin dulap am schimbat planul....aveam ingrediente pentru sufleu....
Ingrediente pentru 6 portii :
Topiti ciocolata cu untul si vanilia in baie de aburi.
Bate-ti ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se amesteca ciocolata topita cu ouale, se omogenizeaza si se toarna in vase lasand spatiu ca sa creasca sufleul.
Cu 30 de minute inainte de coacere porniti cuptorul sa se incinga.Coaceti sufleul 15-16 minute.
Rezultatul semana cu un blat de tort consistent, doar ca este mult mai fin si pufos.
Ingrediente pentru 6 portii :
- 1 lingura de unt pentru uns vasele
- 2-3 linguri de cacao pentru tapetat vasele
- 200 g de ciocolata (eu am gasit la Real chocolate chips)
- esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 60 g zahar
- 2 linguri de faina
Topiti ciocolata cu untul si vanilia in baie de aburi.
Bate-ti ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se amesteca ciocolata topita cu ouale, se omogenizeaza si se toarna in vase lasand spatiu ca sa creasca sufleul.
Cu 30 de minute inainte de coacere porniti cuptorul sa se incinga.Coaceti sufleul 15-16 minute.
Rezultatul semana cu un blat de tort consistent, doar ca este mult mai fin si pufos.
duminică, 13 noiembrie 2011
Tagliatelle cu creveti, ciuperci si capere
Pastele se afla in topul preferintelor mele in materie de mancare.Inainte de a ajunge pentru prima data in Italia eram obisnuita cu pastele facute la noi cu mult sos si sincera sa fiu am fost dezamagita de prima mea portie de paste fara prea mult sos in Roma.Intre timp mi s-au mai schimbat putin gusturile, sau mai bine spus am inceput sa vad cu alti ochi mancarea :D
Asadar si prin urmare, pastele nu trebuie neaparat sa inoate in sos ca sa fie delicioase.
Ingrediente pentru o portie pentru flamazi si pofticiosi :
Prajiti crevetii in putin ulei de masline si lasati-i deoparte.Mai adaugati putin ulei si prajiti ciupercile tocate cu usturoiul si fulgii de chilli.Turnati vinul alb si lasati-l pana iese tot alcoolul, apoi adaugati crevetii, pastele fierte separat, caperele si optional sosul meu de ciuperci.Asezonati cu sare, piper proaspat si busuioc proaspat.
Mai simplu si rapid de atat nu se poate.Iar rezultatul depaseste asteptarile.
Asadar si prin urmare, pastele nu trebuie neaparat sa inoate in sos ca sa fie delicioase.
Ingrediente pentru o portie pentru flamazi si pofticiosi :
- 4 rondele de tagliatelle proaspete
- 150 g de ciuperci (10-12 ciuperci mici)
- 8-9 creveti
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite de capere
- un praf de fulgi de chilli
- 40 ml de vin alb
- ulei de masline pentru prajit
- sare / piper
- 1 lingurita de sos "Sugo ai funghi porcini" de la Casa Rinaldi (optional)
- 3-4 frunze de busuioc
Prajiti crevetii in putin ulei de masline si lasati-i deoparte.Mai adaugati putin ulei si prajiti ciupercile tocate cu usturoiul si fulgii de chilli.Turnati vinul alb si lasati-l pana iese tot alcoolul, apoi adaugati crevetii, pastele fierte separat, caperele si optional sosul meu de ciuperci.Asezonati cu sare, piper proaspat si busuioc proaspat.
Mai simplu si rapid de atat nu se poate.Iar rezultatul depaseste asteptarile.
sâmbătă, 12 noiembrie 2011
Placinta de ficatei de pui si ciuperci
Cand esti in pana de idei si nu ai prea multe la indemana, cauta o reteta cu putine ingrediente.In cazul meu am gasit-o in revista Good Food (la care sunt abonata de vreo 7 numere).Ficatei, ciuperci, ceapa si aluat.Reteta este pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru aluat :
Tocati ceapa marunt si caliti-o pana devine aurie.Puneti ceapa intr-un vas si adaugati ciupercile in tigaia incinsa pana se rumenesc.Adaugati-le peste ceapa si prajiti ficateii de pui pana devin roz in interior.Amestecati smantana cu ficateii de pui, ciupercile, ceapa, mararul, sarea si piperul.
Taiati aluatul in jumatate si intindeti doua foi.Eu am folosit doua forme de ceramica.Puneti aluatul peste vasul uns putin cu apa pe margine sa se lipeasca bine.Faceti cateva gauri cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.Cu aluatul ramas am facut frunze dragalase pe fiecare vas.Ungeti aluatul cu oul batut si bagati vasele in cuptorul incins pentru 20-30 de minute pana se rumeneste aluatul.
Delicios....iar aluatul genial...as fi putut sa mai mananc vreo doua aluaturi coapte :D
Ingrediente pentru aluat :
- 170 g faina plus extra pentru intins
- 90 ml apa calduta
- 25 ml de ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns pe deasupra
- 300 g de ficatei de pui
- 400 g ciuperci
- 1 ceapa
- 100 g smantana
- sare / piper / marar
- ulei de masline pentru calit
Tocati ceapa marunt si caliti-o pana devine aurie.Puneti ceapa intr-un vas si adaugati ciupercile in tigaia incinsa pana se rumenesc.Adaugati-le peste ceapa si prajiti ficateii de pui pana devin roz in interior.Amestecati smantana cu ficateii de pui, ciupercile, ceapa, mararul, sarea si piperul.
Taiati aluatul in jumatate si intindeti doua foi.Eu am folosit doua forme de ceramica.Puneti aluatul peste vasul uns putin cu apa pe margine sa se lipeasca bine.Faceti cateva gauri cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.Cu aluatul ramas am facut frunze dragalase pe fiecare vas.Ungeti aluatul cu oul batut si bagati vasele in cuptorul incins pentru 20-30 de minute pana se rumeneste aluatul.
Delicios....iar aluatul genial...as fi putut sa mai mananc vreo doua aluaturi coapte :D
Etichete:
ciuperci,
ficatei pui,
placinta,
placinta ficatei
marți, 8 noiembrie 2011
Tort de migdale (fara faina) si crema de branza
In ultimul timp am o afinitate pentru gatit dulciuri :D
Cand m-am hotarat sa fac macarons am cumparat muuuullltee pungi de faina de migdale cu gandul sa fac multe si de toate felurile.Dar mi-am revenit greu dupa esec :)) si nu vreau sa ma intristez iar o perioada lunga de timp.Asa ca am ramas cu multa faina de migdale, un motiv numai bun pentru ceva dulce.
Ingrediente pentru blat intr-o forma de 20 cm :
Bateti albusurile spuma si amestecati-o cu galbenusurile si faina de migdale usor.Turnati aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, presarati fulgi de migdale si bagati-o in cuptorul incins 20-30 min la foc mic.
L-am lasat peste noapte sa se raceasca bine si dimineata m-am apucat de crema de branza:
Cu tortul la pachet am fugit la birou cu intarziere...motivata :D (uitasem sa iau unt aseara si l-am achizitionat dimineata).Pana la ora aceasta au mai ramas 2-3 portii mici....aviz amatorilor :D
Cand m-am hotarat sa fac macarons am cumparat muuuullltee pungi de faina de migdale cu gandul sa fac multe si de toate felurile.Dar mi-am revenit greu dupa esec :)) si nu vreau sa ma intristez iar o perioada lunga de timp.Asa ca am ramas cu multa faina de migdale, un motiv numai bun pentru ceva dulce.
Ingrediente pentru blat intr-o forma de 20 cm :
- 1 si 1/2 cup faina de migdale = 200 g
- 8 linguri de zahar
- 3 oua
- 2 linguri de coaja de lamaie
- 1 pumn de migdale tocate marisor
- esenta vanilie/lamaie
- fulgi de migdale
Bateti albusurile spuma si amestecati-o cu galbenusurile si faina de migdale usor.Turnati aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, presarati fulgi de migdale si bagati-o in cuptorul incins 20-30 min la foc mic.
L-am lasat peste noapte sa se raceasca bine si dimineata m-am apucat de crema de branza:
- 425 g branza Philadelphia simpla
- 100 g unt rece
- 50 g zahar pudra
Cu tortul la pachet am fugit la birou cu intarziere...motivata :D (uitasem sa iau unt aseara si l-am achizitionat dimineata).Pana la ora aceasta au mai ramas 2-3 portii mici....aviz amatorilor :D
Etichete:
crema branza,
desert,
migdale,
tort migdale
luni, 7 noiembrie 2011
Somon cu pesto si legume la gratar
Nu mai mancasem de mult somon si mi s-a facut dor.Si cum am intr-un ghiveci 2 tufe mici de busuioc care asteapta sa fie folosite am pregatit o pasta pesto din busuioc, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare si piper proaspat (nu am avut seminte de pin sau alune de vreun fel).
Separat am pus pe gratar 2 rosioare si cateva felii de vinete cat sa se inmoaie si sa se rumeneasca putin.
Pentru un gust mai intens, somonul asezonat cu sare si piper l-am pus in tigaia incinsa cu putin ulei cu pielea in jos.Dupa ce s-a rumenit l-am intors si l-am mai lasat 3-4 minute si pe cealalta parte.
S-au facut si legumele, am asezat somonul in farfurie si am pus un strat de pesto pe deasupra.
Pofta buna!
Separat am pus pe gratar 2 rosioare si cateva felii de vinete cat sa se inmoaie si sa se rumeneasca putin.
Pentru un gust mai intens, somonul asezonat cu sare si piper l-am pus in tigaia incinsa cu putin ulei cu pielea in jos.Dupa ce s-a rumenit l-am intors si l-am mai lasat 3-4 minute si pe cealalta parte.
S-au facut si legumele, am asezat somonul in farfurie si am pus un strat de pesto pe deasupra.
Pofta buna!
miercuri, 2 noiembrie 2011
Briose cu nuca de cocos
Briose, briose si iar briose.Mi se par atat de dragalase si usor de facut....una doua ai amestecat maclavaisul si in cuptor cu ele.De fiecare data incerc alta reteta.De data aceasta am facut cu muuulltaaa nuca de cocos...colorata dupa cum observati.Desi arata ca si cum ar fi facute cu "detergent" -sa o citez pe colega mea Tori :))) sunt delicioase.
Ingrediente pentru 12 briose :
Pana si explicatiile sunt scurte, va asigur ca e foarte usor sa faceti briose, mai ales daca respectati cantitatile.
Ingrediente pentru 12 briose :
- 150 g faina
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- 115 g unt
- 170 g zahar
- 2 oua
- 200 ml lapte sau smantana lichida (cel mai bine jum+jum)
- esenta de vanilie
- 135 g fulgi de cocos
Pana si explicatiile sunt scurte, va asigur ca e foarte usor sa faceti briose, mai ales daca respectati cantitatile.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)