luni, 30 ianuarie 2012

Tort de ciocolata la microunde

Un desert care nu va va lua mai mult de 10 minute.Eu am pregatit de acasa ingredientele si le-am facut o surpriza colegilor cu un mini tort delicios si rapid.
Ingrediente pentru o cana :

  • 2 si 1/2 linguri de faina
  • 2 si 1/2 linguri zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 1 si 1/2 lingura de ulei
  • 1 si 1/2 lingura de lapte
  • esenta de vanilie
  • bucatele de ciocolata
Si de aici totul este foarte simplu.Amestecati ingredientele uscate intr-un bol.Bateti bine oul si incorporati ingredientele ude.Amestecati ingredientele ude in cele uscate si turnati amestecul in cana pana la jumatate, pentru ca va creste si nu vreti sa irositi bunatate de tort.Presarati ciocolata deasupra si bagati canile 4-5 minute in cuptorul cu microunde.
Si uite asa am avut la cafea un delicios mini tort de ciocolata.Un inceput de zi perfect.

vineri, 27 ianuarie 2012

Piept de rata cu 5 spices

Rata este considerata o delicatesa si nu multe lume o gateste frecvent.Probabil acesta este motivul pentru care am cautat prin multe magazine pana sa gasesc piept de rata.A fost prima data cand am gatit piept de rata si va asigur ca nu va fi ultima data.Rata are o carne atat de gustoasa incat nu necesita foarte mult timp pentru a o gati, iar metodele de preparare sunt simple.

Eu am ales o reteta cu condimente chinezesti care i-au dat o aroma geniala.
Ingrediente pentru un piept de rata :

  • 1/2 lingura de miere
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 catel de usturoi 
  • 1 lingura de amestec condimente five spice
Pentru inceput spalati si stergeti pieptul de rata sa nu fie ud.Crestati grasimea cu un cutit.Amestecati ingredientele si ungeti pieptul de rata peste tot.Bagati-l in cuptor pentru 20-30 minute.Eu l-am vrut putin roz in interior, asa ca daca il vreti mai bine facut lasati-l mai mult.
Intre timp am pregatit salata de fasole verde : o mana de fasole verde fiarta (la aburi eu) - ideal este sa fie proaspata si nu congelata, dar ne adaptam situatiei :) ; 20 g de seminte de susan coapte in cratita fara ulei, 1 lingurita de sos de soia, 1 lingurita de otet de orez, 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de miere.Dupa ce ati fiert si scurs fasolea, amestecati-o cu celelalte ingrediente si gata salata.
Pieptul de rata s-a facut perfect, putin roz si extrem de fraget.L-am taiat fasii si l-am savurat impreuna cu salata.

Va asigur ca odata ce ati gatit / mancat piept de rata, nu mai este cale de intoarcere.Veti deveni addicted to duck!!!

luni, 23 ianuarie 2012

Clatite cu sos de portocale - Crepes Suzette

Cand eram mai mica si inca stateam acasa la ai mei era o regula ca aproape in fiecare duminica sa facem clatite.Asa m-am experimentat in a arunca clatita in aer sa se intoarca.Ieri mi s-a facut dor de acele zile si am facut clatite.

Initial am vrut sa fac o reteta care inlocuia faina cu faina de migdale, dar imi era dor de clatitele clasice pe care le faceam acasa si am ales o reteta simpla.

Ingrediente pentru 10 clatite :

  • 250 ml lapte
  • 60 g unt
  • 3 oua
  • 30 g zahar
  • 150 g faina
  • arome : vanilie, rom, lamaie...
Am pus untul in lapte si l-am pus la incalzit pana s-a topit, fara ca laptele sa fiarba.Am batut bine ouale cu zaharul si am incorporat faina.La final am adaugat laptele caldut si esenta de vanilie.Am copt clatitele in cratita incinsa si unsa cu putin ulei.
Bineinteles ca nu m-am putut abtine si am umplut o clatita cu dulceata de caise cu samburi de caise, facuta de mami ;)

Si pentru ca evoluam, din toate punctele de vedere in viata, am ales ceva mai special, un sos de portocale in care sa scufund clatitele.

Ingrediente pentru sos :
  • 230 ml suc de portocale (sucul de la o portocala mare)
  • 3 linguri de miere
  • 6 linguri de unt
  • esenta de vanilie
  • cognac pentru flambat clatitele - optional
Am amestecat ingredientele in tigaie si le-am lasat sa dea in fiert.Cand incepe sa fiarba puneti clatitele impaturite cate un minut doua pe fiecare parte.In cazul in care folositi cognac, turnati 100 ml in tigaie si aprindeti-l in tigaie.Va arde cu flaca pana cand tot alcoolul se va evapora si va ramane aroma delicioasa.
Serviti clatitele cu sosul de portocale.Ideal este sa le mancati proaspete, cand se vor raci sosul se va ingrosa si-si pierde din aroma.

Pofta buna!

duminică, 22 ianuarie 2012

Branza de capra tartinabila

 
Imi place foarte mult branza de capra, as manca la orice masa.Dar exista mereu modalitati de o imbunatati o gustare simpla.Asa ca m-am gandit sa o fac tartinabila, mai cremoasa si cu arome dementiale.

Aveti nevoie de :

  • branza de capra 
  • 2 cepe + 1 lingurita de zahar + un strop de otet balsamic
  • rosii uscate la soare
  • pesto
  • smantana lichida
  • marar
Pentru inceput pregatiti ceapa.Taiati-o cum vreti voi si puneti-o la calit.Cand s-a rumenit adaugati zaharul si otetul balsamic si mai lasati ceapa 1-2 minute pe foc amestecand.Tocati rosiile uscate la soare.

Luati branza de capra si pasati-o cu o furculita.Adaugati smantana lichida ca branza sa devina cremoasa.Cat de cremoasa ramane la latitudinea voastra, dar sa nu fie atat de moale cat sa curga.Eu am presarat si putin marar.

Puneti folie transparenta in vasul in care doriti sa asezati branza ca sa o puteti intoarce fara probleme.
Asezati straturile dupa preferinta, eu am inceput cu rosiile uscate, apoi branza, pesto, iar branza si la final ceapa.
Acoperiti vasul si lasati-l in frigider cateva ore ca sa se intareasca amestecul si serviti pe paine sau crackersi ca mine ;)

vineri, 20 ianuarie 2012

Supa crema de naut

Zilele acestea m-am luptat cu o mica raceala.Cand eram acasa la mamica mea, imi facea supa de fiecare data cand raceam.De data aceasta a trebuit sa ma ridic eu din pat sa o prepar.Am ales o reteta foarte rapida, sa nu ma solicite prea mult.Am ales-o din cartea lui Ainsley Harriott "Carte de bucate pentru prieteni si familie" , o carte cu aproximativ 200 de retete diversificate, perfecte pentru cine romantice, brunch cu prietenele, cina cu familia sau orice alt eveniment care va vine in minte.

Ingrediente pentru 2 portii :

  • 400 g naut fiert
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 / 2 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 450-500 ml de supa de legume sau pui (sau apa)
  • coriandru proaspat tocat (mie mi-a lipsit cu desavarsire)
  • zeama de lamaie dupa gust
  • sare / piper
Am pus la calit ceapa tocata si usturoiul in ulei.Cand s-a rumenit ceapa am adaugat chimenul macinat si am amestecat un minut.Am aruncat nautul fiert impreuna cu supa.Am sarat si piperat supa si am lasat-o sa dea in clocot.Am redus temperatura focului si am lasat supa sa fiarba 10 minute.

Opriti focul si adaugati coriandrul tocat, apoi pasati supa.Stoarce-ti zeama de lamaie dupa gust si stropiti cu putin ulei de masline.Este o supa hranitoare si delicioasa, perfecta pentru iarna.

marți, 17 ianuarie 2012

Cod la cuptor cu piure de pastarnac

O modalitate rapida de a organiza o masa sanatoasa si delicioasa.Stiu ca unora nu va suna bine "piure de pastarnac", dar in aceasta combinatie a mers de minune.Bineinteles ca il puteti inlocui cu orice alt piure, eu una  sunt certata cu cartofii, nu ca n-as fi innebunita dupa ei, dar se afla undeva in varful listei cu alimente rele, din punctul meu de vedere...

Acestea fiind spuse am scos de seara 2 fileuri de cod si le-am lasat in frigider sa se dezghete usor.


Ingrediente :

  • 1 lingura de patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingrita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/4 lingurita piper
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1/4 lingurita de usturoi granulat
Am pregatit vasul pentru cuptor cu hartie de copt si ulei de masline.Am amestecat ingredientele uscate si am imbracat pestele pe ambele parti in condimente.
Apoi am amestecat zeama de lamaie cu usturoiul si uleiul si le-am turnat peste peste.Am bagat pestele la cuptor pentru 20-30 minute.

Intre timp am pus la fiert 2 radacini de pastarnac si 1 ardei rosu.Dupa ce s-au fiert le-am pasat impreuna cu unt, sare si piper.
Cam asa arata pestele copt bine si condimentat.Este usor si aromat, o masa light si delicioasa!

duminică, 15 ianuarie 2012

Barcelona

In sfarsit a venit momentul sa va povestesc cate ceva despre Barcelona.A fost pentru a doua oara cand am vizitat Barcelona, si am plecat la fel de fascinata ca prima data.Au fost 6 zile relaxante, in care nu am facut decat sa ne plimbam fara un scop anume, sa mancam bun bineinteles si sa bem sangria.

Vremea a fost minunata, a fost soare in fiecare zi si temperaturi de aproximativ 15-16 grade....o vreme superba, perfecta pentru plimbare.

Printre locurile unde trebuie sa mergeti se numara Parcul Guell...
...Sagrada Familia bineinteles, Pedrera si Casa Batlo- ambele creatiile lui Gaudi.

Minunata piata de pe La Rambla, "Mercat de la Boqueria"...unde gasesti ce vrei si ce nu vrei :)









Am ciugulit de pe ici pe colo cate ceva, bombonele, fructe....

De mancat am mancat bineinteles paella...cu fructe de mare, cu carne, patatas bravas...
Nu va lasati inselati de poza, acest pahar, desi pare normal, avea sigur 400 ml de sangria delicioasa ;)



...un deliciu...
Intr-una din seri nu m-am putut abtine si am gatit paste cu creveti....yummy...crevetii au fost geniali....nicio legatura cu ce am mancat pe la noi.

De indulcit ne-am indulcit cu o waffle mare cu caramel si ciocolata.
Intr-una din plimbarile noastre in zona Barceloneta...spre plaja am descoperit un magazin cochet si fancy cu bombonele de ciocolata, briose, macaroons....mmmmm




E atat de placut sa stai pe plaja in mijlocul iernii!!!

De data aceasta am descoperit si stradutele laturalnice Ramblei unde surprinzator era mult mai multa lume decat pe Rambla si strazile principale.Aici am gasit un magazin mic si dragalas, cu un perete plin de jeleuri de toate felurile, borcanase de mai multe dimensiuni si etichete cu diferite mesaje.Asa ca am luat borcanasul de 4 euro si l-am indesat cu ce mi-a facut cu ochiul :)....plus o eticheta pe masura.Toate jeleurile au fost delicioase cu exceptia celui in forma de chilli de la care mi-a luat gura foc instant :))))
Nu puteam sa nu incerc si empanadas con hamon y queso :D

Am facut si cumparaturi, nu se putea fara, ne-am plimbat mult si am petrecut noaptea dintre ani pe strazile aglomerate ale Barcelonei...un sfarsit si inceput de an nou deosebit :)