duminică, 18 noiembrie 2012

Scones cu afine si capsuni

De dragul vremurile apuse mi-am adus aminte de acesti "biscuiti" deliciosi si i-am bagat in seama.Nu sunt pentru dieta Dukan, dar daca folositi ca mine faina integrala vor fi putin mai sanatosi :)

Ingrediente:

  • 300 g faina integrala sau alba
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 3-4 linguri de zahar, puteti pune si mai putin
  • 80 g unt rece
  • 75 ml lapte
  • 115 g de iaurt gras
  • 2 maini de capsuni
  • o mana de afine
Amestecati faina su praful de copt, bicarbonatul , sarea si zaharul intr-un bol.
taiati untul cubulete si amestecati-l cu degetele usor in faina pana se formeaza cocoloase si untul este incorporat.
Combinati laptele cu ioaurtul si turnati-l usor peste amestecul de faina pana se formeaza un aluat lipicios.
Adaugati fructele, amestecati usor si scoateti aluatul intr-o tava formand un cerc gros de 2-3 degete.
Taiati trunghiuri si bagati biscuitii in cuptorul incins pentru 15-20 de minute pana scoatetik scobitoarea uscata din aluat.
Sunt perfecti pentru micul dejun alaturi de cafea sau ceai.
Enjoy ;)

duminică, 11 noiembrie 2012

Crema de zahar ars...minus zaharul

Oficial am trecut la etapa nr2 din dieta Dukan si am si rezistat 7 zile.este mult mai simplu decat pare initial, asa ca daca aveti vreun gand documentati-va putin.

Nu sunt o persoana dependenta de dulciuri, dar dupa 5-6 zile de proteine chiar se simte nevoia de ceva dulce.Asa ca am reorganizat fabuloasa crema de zahar ars a mamicii mele.

Cum laptele este pe lista alimentelor- bineinteles degresat, la fel si ouale, nu ne mai trebuie decat arome si indulcitor.

Asadar pentru doua portii am batut 2 oua bine, am adaugat 300 ml lapte degresat (0.1%), esenta de vanilie si 2 lingurite de indulcitor lichid.

Puneti compozitia intr-un vas de ceramica, in cazul meu, si vasul intr-o tava cu apa care sa ajunga pana la jumatatea vasului si coaceti 20-30 de minute pana se incheaga compozitia.

Bagati crema la frigider si serviti-o rece.

Important este ca nu este nevoie sa fiti la dieta, puteti adauga un sos de fructe (yummy dar interzis momentan) si va garantez ca veti avea un desert fabulos.

luni, 5 noiembrie 2012

Carpacio de dovlecel cu dressing de fistic

Oficial m-am alaturat Dukanilor :)))
Simteam nevoia de cateva kg in minus :D .Sunt inca la inceput si sper sa fiu constiincioasa sa pot duce la capat aceasta dieta.Asadar tot ce pot sa fac este sa rascolesc prin folderul cu fotografii poate poate a mai ramas ceva nepublicat - de lenesa probabil- si mai gasesc una alta.

Astazi am mancat dovlecel la gratar (simplu, doar condimentat) si mi-am adus aminte de minunatul dressing care se potriveste perfect cu dovleceii sau zucchini la gratar.

Dressing cu fistic:

  • o mana de fistic curatat de coaja
  • 100 ml de ulei de masline extravirgin
  • 50 ml de apa - ajuta dressing sa devina cremos
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper proaspat
  • eu am pus in plus parmezan ras fin si nu cred ca ar fi rau si putin usturoi - depinde de gusturile voastre ;)
Le-am amestecat pe toate in blender si le-am pasat pana s-a format un dressing cremos.
Turnati dressingul peste salata verde si rondele de dovlecei la gratar.
Ca festinul sa fie festin am asezat si un piept de rata prajit in tigaie cu sare si piper.
Dressingul este delicios si deosebit, il puteti pune peste orice combinatie de salata ;)
Pofta buna!