joi, 14 februarie 2013

Mini tort Valentine's Day cu crema de mascarpone

Astazi am vazut numai inimioare peste tot, asa ca Happy Valentine's Day tuturor.Sper ca a fost o zi pe masura asteptarilor.Daca nu mai avem Dragobetele ;)

Si ca sa sarbatoresc aceasta zi, de fapt a fost doar un pretext sa pregatesc ceva bun si delicios, am facut acest mini tort absolut delicios.

Pentru blat am ales reteta mamicii mele de la prajitura "Tavalita" dupa cum urmeaza :
  • 300 g zahar
  • 70 g unt
  • 2 oua
  • 3 linguri de miere
  • 200 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • 400 g faina, eu am inlocuit 3 linguri de faina cu 3 linguri de cacao
  • esenta de vanilie
Pentru inceput am amestecat faina cu cacaoa, zaharul si praful de copt.De preferat cerneti faina pentru a fi mai aerata.
Am topit untul si am inmuiat mierea (miere de la taticul meu), pentru ca era zaharisita.
Am mixat cele doua oua cu esenta de vanilie.Am adaugat untul topit, mierea si laptele si am omogenizat.
Am adaugat treptat ingredientele uscate in cele umede si am omogenizat.
Am copt blatul pentru 15-20 min intr-o tava de aragaz pentru a fi cat mai plat pentru ca tortul are doua straturi.
Am scos blatul si l-am lasat la racit.

Cat sta blatul la racit am pregatit un sirop din:
  • 2 cesti de apa
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 linguri de zahar
Lasati amestecul pe foc pana se topeste zaharul.Siropul trebuie sa fie rece cand asamblam tortul.

Pentru crema de mascarpone am combinat mai multe variante gasite si am ajuns la aceasta reteta :
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 foi de gelatina
  • pudra de vanilie de Madagascar
  • un varf de scobitoare de colorant gel
Am topit ciocolata alba la aburi si am amestecat-o cu branza mascarpone.Am presarat pudra de vanilie si am mixat pana s-a omogenizat.
Separat am batut frisca.Intr-un bol cu apa rece puneti cele doua foi de gelatina (eu am luat de la Kaufland).
Incorporati usor frisca in crema de mascarpone.

Topiti cele doua foi de gelatina in 2-3 linguri de lichid, eu am incalzit frisca lichida, puteti folosi si lapte sau apa.Lichidul nu trebuie sa clocoteasca, este suficient sa fie caldut, temperatura prea mare strica gelatina.Dupa ce gelatina s-a topit am strecurat lichidul in crema de mascarpone.E bine sa procedam asa pentru a evita formarea de cocoloase de gelatina in crema.La final adaugam colorantul.
Omogenizam si bagam crema in frigider pana se intareste suficient.

Acum putem sa asamblam minitorturile.
Am taiat 4 inimioare din blatul de tavalita.Restul de blat poate fi transformat in prajitura "Tavalita" - cu glazura de cacao si nuca pisata.
Am asezat prima inimioara si am insiropat cu 2-3 linguri din siropul de zahar.
Am pus un strat generos din crema de mascarpone impreuna cu 3-4 fructe de zmeura.
Urmeaza al doilea blat in forma de inimioara, la fel insiropat cu 2-3 linguri de sirop.Eu am intepat blatul din loc in loc cu o scobitoare, pentru ca siropul sa fie absorbit mai usor.
La final inca un strat generos de crema, zmeura si un praf de zahar pudra.

Acesta este desertul meu pregatit de Valentine's Day.Pare complicat, dar nu dureaza foarte mult si merita tot efortul.
Pentru ca m-am lasat dusa de val, pe langa acest mini tort am mai avut si un pahar cu Panna Cotta cu vanilie si zmeura, voi reveni cu reteta in zilele urmatoare :)
Happy Valentine's Day!!!

duminică, 10 februarie 2013

Drob de pui - Dieta Dukan

Nu, inca nu este Pastele :P
Asta nu inseamna ca nu ne putem delecta cu un drob delicios si cel mai important - de dieta.
Acest drob este perfect pentru oricine, nu neaparat pentru cei care sunt la dieta.

Ingrediente (tava in care am facut are dimensiunile 20*15 cm) :

  • 1 piept de pui
  • 500 g pipote pui
  • 3 oua
  • 3 linguri de iaurt 0,1 % grasime
  • marar / patrunjel / ceapa verde 
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 lingura de tarate de ovaz/grau
Pentru inceput am pus pieptul de pui si pipotele la fiert cu sare si condimente (boabe de piper, boabe de coriandru, foi de dafin).Dupa ce s-au fiert le tocam marunt si le lasam deoparte.
Intre timp am tocat ceapa, usturoiul si verdeturile.Am batut ouale cu iaurtul si am adaugat verdeturile tocate, sare si piper.
Am amestecat carnea cu amestecul de oua cu verdeturi si am turnat amestecul in tava de copt.
Pe deasupra am presarat tarate de grau pentru a se forma o crusta crocanta.
Am copt drobul pentru 20-30 de minute pana s-a rumenit pe deasupra.

Pofta buna!Enjoy!

sâmbătă, 9 februarie 2013

Cupcake cu vanilie si crema de unt cu merengue

I's cupcake time!!!
Doar pentru ac eu n-am voie (dieta,bat-o vina) :))  asta nu inseamna ca vor disparea dulciurile "interzise" de pe aici :)
Asadar va prezint aceste cupcakes cu vanilie si crema de unt.Sunt foarte usor de facut si rezista foarte bine 3-4 zile, timp in care raman pufoase si moi.

Ingrediente pentru 24-26 cupcake:

  • 300 g zahar
  • 4 oua
  • 280 g faina
  • 236 ml lapte
  • 175 ml ulei vegetal
  • 2 si 1/2 lingurite de praf de copt
  • esenta de vanilie
Incepeti prin a porni cuptorul la 180 grade.
Bateti ouale cu zaharul pana se dizolva si devin albicioase.
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, laptele, uleiul, praful de copt si vanilia si mixati pana se omogenizeaza.La final adaugati restul de faina si turnati aluatul in formele de briose si coaceti 10-15 minute (pana cand scobitoarea iese uscata din briose).

Intre timp pregatiti frostingul:
  • 300 g zahar
  • 6 albusuri
  • 340 g unt
  • vanilie
  • 160 ml lapte (lapte de cocos, zeama de lamaie, smantana lichida, etc)
Mixati albusurile pana incep sa-si mareasca volumul.Adaugati zaharul si mixati deasupra unul vas cu apa clocotind (la aburi) pana cand capata consistenta ca pentru bezele si devin lucioase.

Se adauga treptat untul taiat cubulete si se incorporeaza.La un moment dat e posibil sa arate ca si cum s-ar fi branzit, nu va faceti griji...va deveni o crema pufoasa.La final adaugati esenta de vanilie (sau alta aroma) si restul de lichid.Dati frostingul la rece pana se coc si se racesc briosele.
Pentru ca frostingul sa arate ca un curcubeu trasati pe interiorul posului cateva dungi verticale de colorant.Eu am facut acest lucru cu un bat de frigaruie :).Adaugati crema in pos si decorati briosele.
Nu veti da gres cu aceasta reteta.
Pofta buna!