Zis si facut, am scotocit cautand reteta potrivita si m-am apucat de treaba.
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 250 g faina
- 2 lingurite de praf de copt
- 125 g unt
- 235 g zahar brun
- 400 g banane pisate (4-5 banane)
- esenta de vanilie - mai nou am o pudra de vanilie de Madagascar...are o aroma deosebita
- 2 oua
- 100 g bobite de ciocolata sau ciocolata tocata marunt
Pentru inceput pregatiti tava de copt cu hartie si incingeti cuptorul.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt intr-un bol.
Cu ajutorul unui mixer amestecati untul cu zaharul pana amestecul devine cremos.
Pisati cele 4-5 banane, dar nu foarte fin...e placut sa gasesti bucati de banane in chec.Adaugati esenta de vanilie peste banane.
Bateti ouale cu o furculita si adauagati-le treptat in amestecul de unt.
Adaugati bananele cu esenta de vanilie si ciocolata.
Adaugati faina si amestecati usor cu o spatula.
Turnati amestecul in tava si coaceti la 180 grade aproximativ 40-50 de minute.
Am scos checul din cuptor, l-am lasat putin sa se raceasca si am pus pe deasupra o glazura din zahar pudra si suc de lamaie.
A avut un real succes, asa ca va recomand sa incercati reteta.Merge perfect la micul dejun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu