Doar pentru ac eu n-am voie (dieta,bat-o vina) :)) asta nu inseamna ca vor disparea dulciurile "interzise" de pe aici :)
Asadar va prezint aceste cupcakes cu vanilie si crema de unt.Sunt foarte usor de facut si rezista foarte bine 3-4 zile, timp in care raman pufoase si moi.
Ingrediente pentru 24-26 cupcake:
- 300 g zahar
- 4 oua
- 280 g faina
- 236 ml lapte
- 175 ml ulei vegetal
- 2 si 1/2 lingurite de praf de copt
- esenta de vanilie
Incepeti prin a porni cuptorul la 180 grade.
Bateti ouale cu zaharul pana se dizolva si devin albicioase.
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, laptele, uleiul, praful de copt si vanilia si mixati pana se omogenizeaza.La final adaugati restul de faina si turnati aluatul in formele de briose si coaceti 10-15 minute (pana cand scobitoarea iese uscata din briose).
Intre timp pregatiti frostingul:
- 300 g zahar
- 6 albusuri
- 340 g unt
- vanilie
- 160 ml lapte (lapte de cocos, zeama de lamaie, smantana lichida, etc)
Mixati albusurile pana incep sa-si mareasca volumul.Adaugati zaharul si mixati deasupra unul vas cu apa clocotind (la aburi) pana cand capata consistenta ca pentru bezele si devin lucioase.
Se adauga treptat untul taiat cubulete si se incorporeaza.La un moment dat e posibil sa arate ca si cum s-ar fi branzit, nu va faceti griji...va deveni o crema pufoasa.La final adaugati esenta de vanilie (sau alta aroma) si restul de lichid.Dati frostingul la rece pana se coc si se racesc briosele.
Pentru ca frostingul sa arate ca un curcubeu trasati pe interiorul posului cateva dungi verticale de colorant.Eu am facut acest lucru cu un bat de frigaruie :).Adaugati crema in pos si decorati briosele.
Nu veti da gres cu aceasta reteta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu