Aluatul de baza pentru tarta este cel clasic : faina, unt rece si apa.L-am facut pe cel de la tarta cu lamaie si bezea .
Cat timp aluatul se odihneste in cuptor am pregatit fructele:
- o mana de zmeura
- 7-8 caise
- 3-4 mere
- 2 lingurite de scortisoara
- esenta de vanilie
- 4-5 linguri de zahar (dupa gust)
Am taiat marunt merele si caisele si le-am amestecat cu restul ingredientelor.
Am scos aluatul din frigider si am pastrat 1/3 pentru capac.Restul aluatului l-am intins cat sa incapa in tava de aprox 20 cm diametru.
Am asezat fructele si pe deasupra am presarat zmeura.Nu am amestecat-o cu celelalte fructe ca sa nu se striveasca.Am presarat inca o lingura de zahar si am asezat capacul din aluat.Mi-a ramas putin aluat pentru 3 inimioare :)
Capacul tartei trebuie intepat sa nu se umfle in cuptor.Bateti un ou si ungeti tarta sa se rumeneasca frumos.
Am lasat-o in cuptor la 180 g maxim aproximativ 30-40 de minute.Mai aruncati un ochi la ea din cand in cand.
Eu am servit-o calda cu inghetata, dar este foarte buna si rece...daca aveti mai multa rabdare decat mine :)
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu