Ingrediente pentru aluat (aproximativ 20 bucati facute in forme de briose) :
- 360 g faina
- 200 g zahar pudra
- 270 g unt rece
- 90 ml apa rece
Amestecati faina cu zaharul pudra intr-un bol.Sfaramati untul si omogenizati cu ingredientele uscate.Ca sa va fie mai usor puteti da untul rece pe razatoare.La final adaugati apa, omogenizati aluatul si bagati-l in frigider o ora.
Intre timp pregatiti crema de ciocolata:
- 400 g ciocolata maruntita
- 60 g unt
- 250 ml smantana lichida
- esenta vanilie
Puneti ciocolata maruntita intr-un bol.Puneti pe foc smantana lichida si esenta de vanilie si lasati-le pana ajung la punctul de fierbere, apoi turnati peste ciocolata.Acoperiti bolul pentru 5 minute si apoi omogenizati crema.
Apoi scoateti aluatul din frigider, intindeti foaie si taiati marimea potrivita pentru formele pe care le aveti.Eu am pus in forme de briose.
Gauriti aluatul cu o furculita sa nu creasca in exces si bagati-le in cuptor pana se rumenesc.Scoateti mini tartele, lasati-le la racit si apoi umpleti-le cu crema de ciocolata.
Pentru decor am presarat cacao si am pus o bombonica.
Si cam asta este tot, pofta buna la minitarte :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu