Mai apuc sa fac ceva bun in weekend, in cazul in care nu sunt plecata, ca de...este vara :)
Acum vreo doua weekend-uri am facut aceasta minunatie de paste.Exista o diferenta extrem de mare cu sosul facut din rosii proaspete.Intr-adevar dureaza putin mai mult pentru ca rosiile sunt zemoase si sosul trebuie sa scada ca sa devina consistent.
Ingrediente pentru doua persoane:
- 200-300 g paste - eu am folosit spaghete cu busuioc
- 10-15 scoici
- 6-7 rosii mari
- o mana de frunze de busuioc
- 1 ceapa, tocata
- 2-3 catei de usturoi, tocat marunt
- sare
- piper proaspat
- un strop de ulei de masline picant
- parmezan din belsug
Incepeti prin a pune la calit ceapa si usturoiul cu putin ulei de masline picat.
Intr-un blender pasati rosiile impreuna cu frunzele de busuioc.
Cand ceapa si usturoiul s-au calit adaugati rosiile pasate si dati focul mediu spre mic, lasand sa fiarba linistit.
Separat, puneti apa cu sare la fiert pentru paste.Cand incepe sa fiarba turnati pastele.Mie imi plac pastele fierte bine, domnii bucatari recomanda ca pastele sa fie fierte cu 2-3 minute mai putin decat scrie pe pachet.
Cand sosul de rosii devine consistent, asezonati cu sare, piper, adaugati scoicile si acoperiti cratita pentru 5 minute ca scoicile sa se deschida.
Cand scoicile s-au deschis puteti adauga pestele in sos.Servici cu parmezan ras din belsug.Este absolut divin.O masa relativ simplu de preparat si foarte aromat.
Puteti renunta la scoici daca nu aveti la indemana.Sosul de rosii este atat de bun ca nu are nevoie neaparat de alceva pe langa ;)
la scoici nu se pune parmezan asta ca sa sti si u!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru sfat, dar imi va fi foarte greu sa tin cont de el...as manca parmezan pe paine...asa ca il pun in mancare de fiecare data cand am ocazia :)
RăspundețiȘtergereCred ca tine de gusturi...daca iti place ceva nu mai conteaza regulile!