Ingrediente pentru o tava de cuptor :
- 1 pachet de foi de placinta
- 1 kg de branza dulce
- o mana de stafide - puse sa se umfle in apa cu esenta de vanilie, cat sa le acopere
- 10 oua
- 5-6 linguri de zahar (mai mult sau mai putin dupa gust)
- esenta de vanilie
- 3-4 linguri de unt topit
Separati cele 10 oua.Bateti galbenusurile cu jumatatea din cantitatea de zahar pana devin albicioase si amestecati-le cu branza si stafidele inmuiate.
Bateti albusurile spuma impreuna cu restul de zahar.Incorporati in amestecul de branza cu miscari usoare si mai adaugati un strop de esenta de vanilie.
Puteti bate ouale fara sa le separati insa mie mi se pare ca asa placinta va fi mai pufoasa.
Ungeti o tava de cuptor cu unt si adaugati 3-4 foi de placinta.Ungeti foile de placinta cu unt topit.
Turnati jumatate din cantitatea de branza.Asezati alt strat din 4-5 foi de placinta unse cu unt.
Turnati restul de branza si alte 3-4 foi de placinta la final.Ungeti cu unt la final.
Ca sa va fie usor cand placinta este gata puteti taia placinta superficial inainte de a o baga in cuptor.
Bagati placinta in cuptorul incins pentru 20-30 de minute, sau pana se rumeneste.
Pudrati placinta cu zahar pudra si infulecati tot :D
Eu asa am facut!
Recunosc...am share-uit si cu cei de acasa ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu