Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 zucchini (devlecel)
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Pentru pesto de verdeturi:
- busuioc proaspat
- marar proaspat
- frunze de menta
- patrunjel verde
- ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- ulei de masline
- parmezan ras
Pregatiti intai pesto-ul de verdeturi.Amestecati toate ingredientele in robotul de bucatarie si pasati pana devine o pasta.Pesto-ul trebuie sa fie destul de gros cat sa fie luat cu lingura.Spaghetele de dovlecel vor lasa zeama si cu ajutorul pesto-ului va fi absorbita.
Taiati spaghetele de dovlecel pana ajungeti la seminte.Incingeti uleiul de masline, adaugati usturoiul tocat si lasati un minut sa se intrepatrunda aromele.Apoi adaugati in tigaie spaghetele de dovlecel amestecand continuu.
Cand s-au inmuiat putin adaugati pesto-ul de verdeturi si opriti focul.
Presarati parmezan ras din belsug si veti avea in fata preparatul perfect pentru o cina usoara de vara.
Ideal este ca spaghetele sa fie putin crocante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu