joi, 6 septembrie 2012

Rulouri cu mere caramelizate


Este timpul pentru ceva dulce.Este perioada perfecta pentru mere, le gasim in toate gradinile, sunt pur si simplu delicioase acum.

Ingrediente pentru 12-14 rulouri :

ALUAT:

  • 6 1/2 linguri zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • 80 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de coaja de lamaie rasa
  • 430 g faina
  • 2 linguritze de drojdie uscata
  • 250 ml lapte
Intr-un bol mixati zaharul cu sarea, scortisoara, nucsoara si untul pana devine cremos.
Adaugati oul batut si coaja de lamaie.
Urmeaza faina, drojdia si laptele.Este timpul sa va bagati mainile in bol si sa framantati pana se formeaza un aluat nelipicios.
Acoperiti bolul si lasati aluatul sa-si dubleze volumul intr-un loc calduros.

Ingrediente pentru umplutura de mere:
  • 2 linguri de unt
  • 2-3 mere
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita rasa de amidon
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • esenta de vanilie
Tocati merele in cuburi mici.
Topiti untul intr-o tigaie cu zaharul, scortisoara si amidonul si adaugati merele.
Lasati merele 10 minute amestecand din cand in cand pana se caramelizeaza si adaugati esenta de vanilie.Lasati-le sa se raceasca.

  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura de zahar

Ungeti suprafata de lucru cu ulei si intindeti o foaie dreptunghiulara.Presarati amestecul de scortisoara si zahar peste foaia de aluat.
Asezati merele caramelizate peste foaie.Rulati unsor foaia si taiati rondele.
Asezati rondelele in tava cu hartie de copt si mai lasati-le 30 minute la temperatura camerei sa creasca.
Incingeti cuptorul si coaceti rulourile 20-30 minute.

Bun bun...tare bun!
Pacat ca au fost cu dedicatie si am apucat decat un rulou :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu