Ingrediente pentru falafel (12-14 chiftele) :
- o cutie de naut fiert
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- o mana de patrunjel
- sare
- piper proaspat
- praf de chilli
- 1/2 lingurita de chimen
- 1-2 linguri de faina
- lipie sau paine pentru servit
- ulei pentru prajit (eu le-am copt in cuptor)
Bagati toate ingredientele in robot si tocati-le marunt pana amestecul devine o pasta mai groasa.Daca vreti le puteti praji, eu am ales varianta mai light si le-am bagat in cuptor stropite cu putin ulei de masline.Le-am lasat 20-30 minute pana s-au rumenit.La jumatatea timpului le-am intors.
Cat timp falafelul este in cuptor pregatiti sosul :
- iaurt grecesc
- sare / piper
- tahini dupa gust
- zeama de lamaie dupa gust
Omogenizati iaurtul cu tahini si adaugati zeama de lamaie dupa gust.
A fost o saptamana extrem de plina, din acest motiv am cam abandonat bucataria.Dar am revenit in forta cu ceva dulce special pentru scumpii mei parinti a caror zi de nastere a fost - mami pe 8 martie si va fi...peste fix un minut :D tati - 10 martie.Asa ca maine sarbatorim cu papa bun si un desert delicios.
Sa aveti un weekend minunat!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu