Nu prea realizez ca a trecut 1 an de cand ne vedem de 3-4 ori pe saptamana ca sa te hranesc cu ceva delicios de fiecare data.Asa ca prima ta aniversare nu se putea sarbatori fara un tort delicios...dupa cum urmeaza :
Ingrediente pentru blat - tava de aproximativ 20 cm :
- 280 g faina
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 300 ml lapte
- 4 albusuri de ou
- 340 g zahar
- 120 g unt la temperatura camerei
- esenta vanilie
- Amestecati faina cu praful de copt si sarea.Puteti cerne faina pentru a fi mai aerisita.
- Amestecati laptele cu albusurile de ou.
- In alb bol frecati sazarul cu coaja de lamaie rasa.Apoi adaugati untul si mixati pana se omogenizeaza.
- Adaugati vanilia si 1/3 din cantitatea de faina si omogenizati.
- Turnati peste aluat jumatate din amestecul de lapte-albusuri de ou si mixati 2-3 minute.
- Adaugati jumatate din faina ramasa si restul de lapte-albusuri de ou si omogenizati.Terminati procesul cu restul de faina.
- Tapetati forma de copt cu unt si hartie de copt.Turnati jumatate din compozitie si tava si coaceti-o 20-30 de minute.Repetati procediul si pentru cealalta jumatate de aluat.
- Lasati blaturile sa se raceasca si taiati-le in jumatate.
Ingrediente pentru crema de unt :
- 4 albusuri de ou
- 225 g zahar
- 350 g unt la temperatura camerei
- Amestecati zaharul cu albusurile de ou si mixatile la aburi (deasupra unei cretite cu apa clocotind)pana spuma devine lucioasa.
- Luati albusurile de pe foc si mixati inca 5 minute.
- Adaugati treptat untul si mixati in continuare.
- La un moment dat tot amestecul va avea o infatisare de crema branzita, continuati sa mixati si situatia se va indrepta in cateva secunde.
- Pentru blat am facut un sirop din 150 g zahar si 100 ml apa si esenta de vanilie.
Asamblarea tortului :
- Puneti pe suport primul blat, insiropati, puneti un strat de dulceata sau gem - eu am folosit gem de merisoare si un strat de crema de unt.Repetati procesul pana asezati toate blaturile.
- Acoperiti tortul cu crema de unt si ornati dupa preferinte.Eu am lipit inimioare de zahar.
A iesit o minunatie de tort care a mai avut alti doi sarbatoriti : mamica mea nascuta pe 8 Martie si taticul meu pe 10 Martie.Toata lumea a mancat pe nerasuflate.Merita toata munca depusa pentru acest tort.
Si pentru ca a trecut 1 an plin cu retete delicioase, am ales 10 dintre cele mai delicioase mancaruri din acest an.Sau mai multe...nu m-am putut abtine :D :
-Vita a la Jamie : http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/03/vita-infasurata-in-prosciuttoa-la-jamie.html
-Pateuri cu nutella si branza - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/04/pateuri.html
-Somon cu legume la cuptor - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/04/pateuri.html
-Tarta cu fructe de padure - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/05/tarta-cu-fructe-de-padure.html
-Pancakes - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/06/pancakes-cu-ricotta-si-sos-de-fructe-de.html
-Linte verde cu creveti - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/09/linte-verde-cu-creveti-si-ierburi-de.html
-Salata de paste - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/10/paste-cu-ricotta-rosii-cherry-smochine.html
-Tort cu faina de migdale - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/11/tort-de-migdale-fara-faina-si-crema-de.html
-Paste cu creveti - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/11/tagliatelle-cu-creveti-ciuperci-si.html
-Beneddict eggs - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2011/12/ochiuri-in-apa-cu-sparanghel-si-sos.html
-Tort mousse de ciocolata - http://magieinbucatarie.blogspot.com/2012/01/tort-mousse-de-ciocolata.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu