duminică, 11 martie 2012

Tort cu crema de unt - La multi ani dear Blog

LA MULTI ANI DRAGUL MEU BLOG!!!!!Sa cresti mare si delicios :)
Nu prea realizez ca a trecut 1 an de cand ne vedem de 3-4 ori pe saptamana ca sa te hranesc cu ceva delicios de fiecare data.Asa ca prima ta aniversare nu se putea sarbatori fara un tort delicios...dupa cum urmeaza :

Ingrediente pentru blat - tava de aproximativ 20 cm :

  • 280 g faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 300 ml lapte
  • 4 albusuri de ou
  • 340 g zahar
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • esenta vanilie



  1. Amestecati faina cu praful de copt si sarea.Puteti cerne faina pentru a fi mai aerisita.
  2. Amestecati laptele cu albusurile de ou.
  3. In alb bol frecati sazarul cu coaja de lamaie rasa.Apoi adaugati untul si mixati pana se omogenizeaza.
  4. Adaugati vanilia si 1/3 din cantitatea de faina si omogenizati.
  5. Turnati peste aluat jumatate din amestecul de lapte-albusuri de ou si mixati 2-3 minute.
  6. Adaugati jumatate din faina ramasa si restul de lapte-albusuri de ou si omogenizati.Terminati procesul cu restul de faina.
  7. Tapetati forma de copt cu unt si hartie de copt.Turnati jumatate din compozitie si tava si coaceti-o 20-30 de minute.Repetati procediul si pentru cealalta jumatate de aluat.
  8. Lasati blaturile sa se raceasca si taiati-le in jumatate.

Ingrediente pentru crema de unt :
  • 4 albusuri de ou
  • 225 g zahar
  • 350 g unt la temperatura camerei
  1. Amestecati zaharul cu albusurile de ou si mixatile la aburi (deasupra unei cretite cu apa clocotind)pana spuma devine lucioasa.
  2. Luati albusurile de pe foc si mixati inca 5 minute.
  3. Adaugati treptat untul si mixati in continuare.
  4. La un moment dat tot amestecul va avea o infatisare de crema branzita, continuati sa mixati si situatia se va indrepta in cateva secunde.
  5. Pentru blat am facut un sirop din 150 g zahar si 100 ml apa si esenta de vanilie.

Asamblarea tortului :
    1. Puneti pe suport primul blat, insiropati, puneti un strat de dulceata sau gem - eu am folosit gem de merisoare si un strat de crema de unt.Repetati procesul pana asezati toate blaturile.
    2. Acoperiti tortul cu crema de unt si ornati dupa preferinte.Eu am lipit inimioare de zahar.
A iesit o minunatie de tort care a mai avut alti doi sarbatoriti : mamica mea nascuta pe 8 Martie si taticul meu pe 10 Martie.Toata lumea a mancat pe nerasuflate.Merita toata munca depusa pentru acest tort.
Si pentru ca a trecut 1 an plin cu retete delicioase, am ales 10 dintre cele mai delicioase mancaruri din acest an.Sau mai multe...nu m-am putut abtine :D :








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu