Un mic dejun sanatos, delicios si fancy.Poate ca nu va place sparanghelul, dar in aceasta combinatie isi gaseste locul perfect.
Pentru sosul Hollandaise (o persoana) :
- 2 galbenusuri mici
- 30 g unt topit
- 2 linguri de apa
- 1 lingura de zeama de lamaie
- sare
- piper proaspat
Topiti untul si lasati-l deoparte. Separati doua galbenusuri si puneti-le intr-un vas desupra unei cratite cu apa.Gatite la aburi, galbenusurile nu se vor praji.Amestecati in timp ce stau pe foc si in momentul in care incep sa se ingroase adaugati o lingura de apa, apoi se vor ingrosa iar si adaugati ce-a dea doua lingura de apa.E timpul sa adaugati si zeama de lamaie.Incorporati si luati de pe foc.Adaugati untul topit amestecand si asezonati cu sare si piper.
Pentru a face oul ochi in apa procedati ca
aici .Sparanghelul l-am spalat si am rupt cotorul fiecaruia.L-am lasat in apa clocotita pentru un minut doua.Sparanghelul se fierbe foarte repede si nu trebuie lasat mult ca sa se pastreze putin crocant.
Dupa ce l-am fiert, l-am asezat in farfurie, am pus oul deasupra si sos din belsug.A fost un mic dejun delicios si hranitor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu