miercuri, 21 decembrie 2011

French Brioche

Dupa cum ii spune si numele este un aluat specific frantuzesc care are ca baza aluatul pentru paine.Ce-l face special este adaosul de oua si unt.

Ingrediante pentru aluat (10 briose) :
  • 300 g faina
  • 60 g zahar
  • 15 g de drojdie proaspata
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 g unt
Topiti drojdia in lapte si amestecati cu faina, zaharul si oul.Omogenizati aluatul si adaugati framantand untul la temperatura camerei.Dupa ce incorporati tot untul acoperiti bolul si lasati aluatul sa creasca intr-un loc cald.

Intre timp pregatiti umplutura :
  • 80 ml lapte
  • 1 albus de ou
  • 50 g zahar
  • 20 g faina
  • 20 g de cacao
  • 10 g unt
  • vanilie
Puneti laptele la incalzit cu vanilia.Intre timp omogenizati albusul cu zaharul.Adaugati faina amestecata cu cacaoa peste albus.Cand laptele incepe sa fiarba turnati-l peste amestecul de cacao si reveniti cu vasul pe foc.Cand s-a ingrosat adaugati untul si omogenizati.Luati de pe foc si puneti amestecul la frigider sa se raceasca.
Aluatul a crescut, amestecul s-a racit.E momentul pentru asamblare.Intindeti o foaie si ungeti jumatate din cantitatea de cacao.Impaturiti si intindeti iar foaia si adaugati cealalta jumatate de cacao si formati un rulou.Eu am intins foaia cu mainile, cu facaletul mi se lipea.Pentru ca aluatul e destul de moale si pufos e recomandat sa taiati rondelele cu o ata (pur si simplu intindeti ata sub aluat in locul unde vreti sa taiati si strangeti capetele ca si cum ati face nod).
Dupa ce taiati tot aluatul, lasati-l sa mai creasca in forme 20-30 de minute inainte de a le baga in cuptorul incins pentru alte 20-30 minute.
Dupa cum vedeti m-am calicit si am taiat 12 rondele, tocmai de aceea unele sunt mai rahitice :D
Bagati-le in cuptor si vizitati-le din cand in cand daca aveti un cuptor pe care nu va puteti baza :))

Sunt minunate alaturi de o cafea sau ceai la micul dejun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu