Ingrediante pentru aluat (10 briose) :
- 300 g faina
- 60 g zahar
- 15 g de drojdie proaspata
- 125 ml lapte
- 1 ou
- 50 g unt
Intre timp pregatiti umplutura :
- 80 ml lapte
- 1 albus de ou
- 50 g zahar
- 20 g faina
- 20 g de cacao
- 10 g unt
- vanilie
Aluatul a crescut, amestecul s-a racit.E momentul pentru asamblare.Intindeti o foaie si ungeti jumatate din cantitatea de cacao.Impaturiti si intindeti iar foaia si adaugati cealalta jumatate de cacao si formati un rulou.Eu am intins foaia cu mainile, cu facaletul mi se lipea.Pentru ca aluatul e destul de moale si pufos e recomandat sa taiati rondelele cu o ata (pur si simplu intindeti ata sub aluat in locul unde vreti sa taiati si strangeti capetele ca si cum ati face nod).
Dupa ce taiati tot aluatul, lasati-l sa mai creasca in forme 20-30 de minute inainte de a le baga in cuptorul incins pentru alte 20-30 minute.
Dupa cum vedeti m-am calicit si am taiat 12 rondele, tocmai de aceea unele sunt mai rahitice :D
Bagati-le in cuptor si vizitati-le din cand in cand daca aveti un cuptor pe care nu va puteti baza :))
Sunt minunate alaturi de o cafea sau ceai la micul dejun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu