joi, 8 decembrie 2011

Biscuiti cu migdale

Este o reteta chinezeasca de cookies.Sunt foarte usor de facut, mai ales cand ai un surplus de faina de migdale ca mine.Au o textura sfaramicioasa si se topesc in gura.

Ingrediente pentru 24 biscuiti:
  • 2 si 1/2 cup faina = 210 g 
  • 1/2 cup faina de migdale = 70 g
  • 1 cup zahar = 200 g
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • fulgi de migdale pentru decor
  • 1 ou pentru uns
 Amestecati intr-un bol ingredientele uscate : faina, faina de migdale, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea.Mixati untul pana devine cremos.Adaugati oul si mixati pana se incorporeaza.Treptat se adaugaamestecul de ingrediente uscate.Se framanta bine aluatul si se baga in frigider intr-o folie.

Cand s-a racit si s-a intarit se formeaza bilute pe care le turtiti putin in palme si le puneti in tava.Ungeti-le cu ou si presarati fulgi de migdale.Bagati biscuitii in cuptorul incins pentru 20 minute.Se servesc de preferabil reci, dar sunt la fel de buni si calzi.

4 comentarii: