Cand m-am hotarat sa fac macarons am cumparat muuuullltee pungi de faina de migdale cu gandul sa fac multe si de toate felurile.Dar mi-am revenit greu dupa esec :)) si nu vreau sa ma intristez iar o perioada lunga de timp.Asa ca am ramas cu multa faina de migdale, un motiv numai bun pentru ceva dulce.
Ingrediente pentru blat intr-o forma de 20 cm :
- 1 si 1/2 cup faina de migdale = 200 g
- 8 linguri de zahar
- 3 oua
- 2 linguri de coaja de lamaie
- 1 pumn de migdale tocate marisor
- esenta vanilie/lamaie
- fulgi de migdale
Bateti albusurile spuma si amestecati-o cu galbenusurile si faina de migdale usor.Turnati aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt, presarati fulgi de migdale si bagati-o in cuptorul incins 20-30 min la foc mic.
L-am lasat peste noapte sa se raceasca bine si dimineata m-am apucat de crema de branza:
- 425 g branza Philadelphia simpla
- 100 g unt rece
- 50 g zahar pudra
Cu tortul la pachet am fugit la birou cu intarziere...motivata :D (uitasem sa iau unt aseara si l-am achizitionat dimineata).Pana la ora aceasta au mai ramas 2-3 portii mici....aviz amatorilor :D
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu