Ingrediente pentru aluat :
- 170 g faina plus extra pentru intins
- 90 ml apa calduta
- 25 ml de ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns pe deasupra
- 300 g de ficatei de pui
- 400 g ciuperci
- 1 ceapa
- 100 g smantana
- sare / piper / marar
- ulei de masline pentru calit
Tocati ceapa marunt si caliti-o pana devine aurie.Puneti ceapa intr-un vas si adaugati ciupercile in tigaia incinsa pana se rumenesc.Adaugati-le peste ceapa si prajiti ficateii de pui pana devin roz in interior.Amestecati smantana cu ficateii de pui, ciupercile, ceapa, mararul, sarea si piperul.
Taiati aluatul in jumatate si intindeti doua foi.Eu am folosit doua forme de ceramica.Puneti aluatul peste vasul uns putin cu apa pe margine sa se lipeasca bine.Faceti cateva gauri cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.Cu aluatul ramas am facut frunze dragalase pe fiecare vas.Ungeti aluatul cu oul batut si bagati vasele in cuptorul incins pentru 20-30 de minute pana se rumeneste aluatul.
Delicios....iar aluatul genial...as fi putut sa mai mananc vreo doua aluaturi coapte :D
Arată genial.
RăspundețiȘtergere