Eu am ales o reteta cu condimente chinezesti care i-au dat o aroma geniala.
Ingrediente pentru un piept de rata :
- 1/2 lingura de miere
- 1 lingura de sos de soia
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de amestec condimente five spice
Pentru inceput spalati si stergeti pieptul de rata sa nu fie ud.Crestati grasimea cu un cutit.Amestecati ingredientele si ungeti pieptul de rata peste tot.Bagati-l in cuptor pentru 20-30 minute.Eu l-am vrut putin roz in interior, asa ca daca il vreti mai bine facut lasati-l mai mult.
Intre timp am pregatit salata de fasole verde : o mana de fasole verde fiarta (la aburi eu) - ideal este sa fie proaspata si nu congelata, dar ne adaptam situatiei :) ; 20 g de seminte de susan coapte in cratita fara ulei, 1 lingurita de sos de soia, 1 lingurita de otet de orez, 1 lingurita de ulei si 1 lingurita de miere.Dupa ce ati fiert si scurs fasolea, amestecati-o cu celelalte ingrediente si gata salata.
Pieptul de rata s-a facut perfect, putin roz si extrem de fraget.L-am taiat fasii si l-am savurat impreuna cu salata.
Va asigur ca odata ce ati gatit / mancat piept de rata, nu mai este cale de intoarcere.Veti deveni addicted to duck!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu