De ceva vreme aveam pregatit o jumatate de cocos special pentru aceasta reteta.Este o reteta frantuzeasca, un fel de tocana with a twist ;)
Ingrediente pentru patru persoane :
- 4 bucati de carne de cocos (orice carne de pui)
- 200 g ciuperci, injumatatite
- 4-5 felii de bacon
- 2 cepe, tocate marunt
- 2 morcovi, rondele
- telina verde
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 2-3 linguri de faina
- cimbru
- rozmarin
- sare / piper
- 2 frunze de dafin
- ierburi de provence * optional
- 300 ml vin rosu
- 200 ml supa sau apa
- 3-4 linguri de pasta de tomate
Pentru garnitura :
- arpagic (sau ceapa mica)
- rosii cherry
- piure de cartofi
- Pentru inceput taiati fasii baconul si prajiti-l in putin ulei.
- Scoateti deoparte baconul si adaugati ciupercile.
- Scoateti si ciupercile si puneti la prajit bucatile de carne date prin faina (scuturati carnea pentru a indeparta excesul de faina).Prajiti 5 minute carnea si lasati-o deoparte.
- In uleiul ramas punei la calit ceapa tocata si usturoiul.
- Cand s-au calit adaugati telina, lasati sa treaca 1 minut, puneti carnea inapoi pe foc, adaugati morcovii, pasta de tomate, vinul si supa (apa), sarea si piperul.
- Lasati sa dea in clocot, adaugati baconul prajit , frunzele de dafin, cimbrul, rozmarinul, ierburile de provence si bagati totul in cuptorul incins pentru 30-40 minute.
- Verificati din cand in cand si mai adaugati supa (apa) daca mai este nevoie.
- Cu 15 minute inainte de a opri focul adaugati ciupercile deasupra.
Pentru garnitura am curatat arpagic si l-am calit in tigaie impreuna cu rosiile cherry.Arpagicul are o dulceata incredibila, o sa va placa sigur.Puteti adauga orice alta garnitura preferati.
Acest fel de mancare se aseamana cu tocana noastra, doar ca are o aroma deosebita, iese din anonimat ;)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu