duminică, 19 februarie 2012

Coq au vin - Cocos in sos de vin


De ceva vreme aveam pregatit o jumatate de cocos special pentru aceasta reteta.Este o reteta frantuzeasca, un fel de tocana with a twist ;)

Ingrediente pentru patru persoane :
  • 4 bucati de carne de cocos (orice carne de pui)
  • 200 g ciuperci, injumatatite
  • 4-5 felii de bacon
  • 2 cepe, tocate marunt
  • 2 morcovi, rondele
  • telina verde
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2-3 linguri de faina
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare / piper
  • 2 frunze de dafin
  • ierburi de provence * optional
  • 300 ml vin rosu
  • 200 ml supa sau apa
  • 3-4 linguri de pasta de tomate

Pentru garnitura :
  • arpagic (sau ceapa mica) 
  • rosii cherry
  • piure de cartofi
  1. Pentru inceput taiati fasii baconul si prajiti-l in putin ulei.
  2. Scoateti deoparte baconul si adaugati ciupercile.
  3. Scoateti si ciupercile si puneti la prajit bucatile de carne date prin faina (scuturati carnea pentru a indeparta excesul de faina).Prajiti 5 minute carnea si lasati-o deoparte.
  4. In uleiul ramas punei la calit ceapa tocata si usturoiul.
  5. Cand s-au calit adaugati telina, lasati sa treaca 1 minut, puneti carnea inapoi pe foc, adaugati morcovii, pasta de tomate, vinul si supa (apa), sarea si piperul.
  6. Lasati sa dea in clocot, adaugati baconul prajit , frunzele de dafin, cimbrul, rozmarinul, ierburile de provence si bagati totul in cuptorul incins pentru 30-40 minute.
  7. Verificati din cand in cand si mai adaugati supa (apa) daca mai este nevoie.
  8. Cu 15 minute inainte de a opri focul adaugati ciupercile deasupra.
Pentru garnitura am curatat arpagic si l-am calit in tigaie impreuna cu rosiile cherry.Arpagicul are o dulceata incredibila, o sa va placa sigur.Puteti adauga orice alta garnitura preferati.
Acest fel de mancare se aseamana cu tocana noastra, doar ca are o aroma deosebita, iese din anonimat ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu