miercuri, 22 februarie 2012

Supa crema de broccoli si conopida...coapte


Aceasta supa delicioasa era sa nu mai fie supa :))
Si asta pentru ca legumele coapte au fost atat de bune incat nu ma puteam opri din a le manca.Asa ca acest post poate fi luat in considerare ca o reteta pentru o supa delicioasa si pentru o garnitura de legume coapte de te lingi pe degete.

Ingrediente pentru 4 portii :
  • 1 broccoli
  • 1 conopida
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cimbru
  • piper / sare
  • usturoi granulat -usturoiul nu este niciodata prea mult :D
  • 250-300 ml supa / apa
  • 150 g iaurt grecesc (sau orice alt iaurt fara zer)
Taiati broccoli si conopida in bucatele mici, taiati ceapa in patru, usturoiul in jumatate, amestecati totul intr-un bol cu ulei de masline, sare, piper, cimbru, piper si usturoi granulat.Amestecati bine legumele sa se imbine toate aromele si bagati-le in cuptorul incins la copt, in tava cu hartie de copt.
Lasati legumele in cuptor 30-40 minute si intoarceti-le sa se rumeneasca pe toate partile.

Cand legumele s-au copt, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Cu un blender sau robot de bucatarie pasati legumele impreuna cu supa / apa.Puneti totul intr-o tigaie si lasati supa pe foc 15-20 minute la foc mic.Daca vi se pare ca este prea groasa mai adaugati supa / apa.

La final opriti focul si adaugati iaurtul.Serviti supa calda cu crutoanede paine sau legume coapte.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu