Am pus la fiert 100 g de linte in apa cu sare.Ingredientele sunt pentru o singura portie, asa ca daca doriti sa gatiti pentru mai multe persoane multiplicati cantitatile.
Separat am incins 2 linguri de ulei de masline (pentru o aroma mai fina puteti folosi unt) si am asezat crevetii "imbracati" in ierburi de provence si pentru o aroma mai hot cativa fulgi de ardei iute.I-am lasat 2-3 minute pe o parte si i-am intors sa se rumeneasca si pe partea cealalta, apoi i-am scos pe o farfurie.Pentru ca as manca multi multi creveti, nu am respectat masurile si am pus dupa pofta inimii.
In uleiul ramas in tigaie am varsat 30 ml de vin alb sec.L-am lasat sa sfaraie si sa se evapore si am adaugat 1 catel de usturoi tocat marunt.Dupa ce usturoiul s-a rumenit am pus in tigaie 4 rosii cherry tocate, sare si piper.
Intre timp lintea s-a fiert, o scurgem si impreuna cu crevetii zboara in tigaie sa se intrepatrunda aromele.Stingem focul si presaram patrunjel verde.
Asa se naste o cina savuroasa.Dar pentru ca noua femeile ne place sa ne torturam :))....din diverse motive, cina mea mi-a trecut pe langa nas si s-a transformat in pranzul de maine :)))
Cui nu are panici cu mancatul seara ii urez pofta buna la cina!Eu mi-am impachetat pranzul si nu mi-a mai ramas decat sa astept si sa mananc o para de exemplu :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu