- 6 oua
- 60 ml apa
- 240 g faina
- 240 g zahar
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie pentru primul si 60 g cacao pentru ce-l de-al doilea.
Am copt blaturile si le-am lasat la racit.
Intre timp m-am ocupat de creme.
Crema de ciocolata (chocolate ganache) :
- 350 g ciocolata
- 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Crema de mascarpone si portocale :
- 6 galbenusuri
- 100 ml suc de portocale
- 100 g zahar
- coaja de la o portocala
- 125 g unt
- 400 g mascarpone (in reteta originala spuneau 200, dar am avut o presimtire ca trebuie mia mult si asa a fost :D )
Dupa ce cremele au stat 1-2 ore la frigider am inceput asamblarea tortului :
Blat alb insiropat cu lapte + crema ciocolata + blat cacao insiropat cu vanilie + crema mascarpone (3/4 din compozitie) + blat cacao + crema ciocolata + blat alb si un strat subtire de crema mascarpone.
L-am bagat in frigider...doamne ce greu eraaa...perfect pentru o multime de oameni.
Am pregatit si glazura din 250 g ciocolata, 250 ml frisca lichida si 50 g unt.Si pentru ca brother este un motociclist inrait ce poate fi mai dragut decat o motocicleta din ciocolata pe tort ? :D
Am scos tortul si l-am manjit cu glazura de ciocolata.
L-am bagat din nou la frigider unde a stat peste noapte.Motocicleta am pus-o a doua zi dimineata pe tort si pentru ca parea fragila s-a mai rupt pe ici pe colo, dar inca era capabila sa porneasca :)))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu