Ingrediente pentru 12 muffins :
- 2 cups faina = 240 g
- 1 cup zahar = 200 g
- 3 lingurite de praf de copt
- 1 lingura de scortisoara
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita sare
- 2 oua
- 1 cup smantana lichida (lapte, iaurt, frisca lichida) = 240 ml
- 1/4 cup unt/margarina topit = 75-80 g unt
- 3-4 mere medii
- esenta vanilie
- 1/4 cup zahar = 50 g
- 4-5 linguri de faina
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri de unt rece
Pentru briose am amestecat ingredientele uscate : faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul , scortisoara si sarea.Separat am batut ouale cu smantana lichida, untul topit si esenta de vanilie.Am incorporat ingredientele uscate in cele umede usor cu o spatula si la final am adaugat merele tocate.Am turnat compozitia in formele de briose si am presarat bucatelele de aluat crocant care au stat la frigider.
Le-am bagat in cuptorul incins pentru 20 minute pana s-au rumenit frumos.Au fost (pentru ca s-au epuizat repede :)) ) super aromate si foarte pufoase.
Pentru cine mai gaseste retete cu masurile americane (cup) va puteti ajuta de detaliile de aici .Eu mi-am cumparat astfel de masuri, dupa o mie de ani in care am tot cautat peste tot , de la magazinul Kitchen Shop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu