joi, 26 iulie 2012

Tort de cacao cu pere

Dragii mei colegi m-au tras la raspundere si m-au certat ca n-au mai mancat si ei ceva bun la cafea de mult :))
Asa ca m-am simtit si am cautat ceva delicios, in cazul de fata un tortulet cu cacao cu pere proaspete.
La prima vedere parea simplu...asa a si fost.

Ingrediente (tava rotunda de 18 cm) :

  • 5 - 6 pere medii
  • 300 g unt, la temperatura camerei
  • 240 g zahar
  • 6 oua
  • esenta de vanilie
  • 50 g cacao
  • 200 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • zahar pudra pentru decor
Incepeti prin a mixa untul moale cu zaharul pana devine cremos.
Adaugati ouale pe rand si mixati.Turnati esenta de vanilie si cacaoa si omogenizati.
Lasati mixerul deoparte si adaugati faina amestecata cu praful de copt treptat, amestecand cu o spatula.

Ungeti vasul cu unt si puneti hartie de copt.Incingeti cuptorul.

Turnati compozitia in tava.Curatati perele de samburi si asezati-le pentru compozitie.
Lasati tortul pentru 20-30 de minute in cuptor pana cand introduceti o scobitoare si iese curata- atunci tortul este gata ;)

Lasati tortul la racit si pudrati cu zahar.
A avut un real succes la birou :)...va avea si daca-l faceti voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu