luni, 24 iunie 2013

Cotlete de berbecut in crusta de fistic

Pot sa va spun ca este al naibii de greu sa gasesti in acest oras (Bucuresti) cotlete de berbecut ca'n filme ca sa spun asa :P
Dupa cateva vizite la diverse macelarii am gasit la una pe Bd Corneliu Coposu cu o gama larga de produse.

Ingrediente :

  • cotlete de berbecut, 4-5 bucati
  • sare si piper
  • 1-2 linguri ulei de masline

  • 1 mana de fistic curatat
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 mana de frunze de menta
  • 3-4 frunze de busuioc
  • sare, piper 
Sos de iaurt:
  • iaurt gras
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 4-5 frunze de menta
  • 1 catel de usturoi
  • sare, piper


Asezona cotletele de berbecut si apoi le calim in putin ulei de masline.Le lasam deoparte pana se racesc.
Pentru sosul de iaurt maruntim in mojar frunzele de menta, sare, piper si usturoi.Adaugam iaurtul si uleiul de masline.

Intre timp pasam in robot crusta : fistic, menta, busuioc, sare, piper, ulei de masline.

Imbracam cotletele de berbecut in crusta de fistic si le lasam 20-30 minute la macerat.

Apoi incingem cuptorul si bagam cotletele pentru 15-20 de minute.

Eu le-am servit impreuna cu sosul de menta si couscous.

Pofta buna!!!

Un comentariu:

  1. Foarte buna reteta.Tocmai ce am terminat de mancat.Eu recomand sa dati carnea inainte prin mustar.Iese mai frageda.Eu dupa ce am prajit berbecutul in putin ulei,ca si tine,le-am pus 12 minute la cuptor pentru a oferi elasticitate carnei.
    Multumim ca ai impartasit cu noi aceasta magie de arome.Te pup:*

    RăspundețiȘtergere