vineri, 12 iulie 2013

Placinta cu miere si lamaie

Aceasta reteta m-a surprins placut prin simplitate si ulterior prin gustul demential.O combinatie perfecta data de dulceata mierii si acrul lamaii.

Ingrediente pentru aluat (tava de 40x20 cm) :

  • 700 g faina
  • 2 pachete de 7 g de drojdie uscata
  • 2 lg de zahar
  • 360 g unt la temperatura camerei
  • 300 ml lapte
  • 2-3 linguri de lapte pentru uns la final
Ungeti o tava si lasati-o deoparte.Porniti cuptorul la 200 grade.

Amestecati toate ingredientele intr-un bol si framantati 4-5 minute pana se formeaza un aluat moale,dar sa i-l puteti intinde.

Impartiti aluatul in 3, una din parti sa fie mai mare decat celelalte doua.

Acum este momentul sa pregatiti umplutura :

  • 240 g zahar
  • 240 g miere
  • sucul si coaja de la 2 lamai mari
Amestecati cele 3 ingrediente intr-un bol.

Urmeaza sa intindeti bucata cea mare de aluat si sa o asezati in tava.Intindeti aluatul mai mare decat tava, ca sa formati 2-3 cm de perete, astfel umplutura lichida nu va curge in tava, va ramane in interiorul foii. 

Turnati jumatate din cantitatea de umplutura peste foaia intinsa.Intindeti a doua foaie peste, restul de umplutura si a treia foaie deasupra.

Lasati tava acoperita 20-30 de minute intr-un loc calduros ca aluatul sa creasca si sa devina pufos.

Ungeti placinta cu lapte si bagati-o in cuptorul incins pentru 30-35 de minute.

O puteti servi atat calda cat si rece.Va recomand cu incredere aceasta placinta delicioasa!
Pofta buna!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu