Avem nevoie de :
- 1 bulb de fenicul
- 6-7 creveti
- 1 calamar
- salata (rucola, baby spanac, valeriana,etc)
- patrunjel
Pentru creveti si calamar am pregatit o marinata cu ulei de masline, 1 catel de usturoi pisat, 2-3 frunze de busuioc tocat marunt, zeama de lamaie, sare si piper.Eu am folosit creveti decorticati sa nu muncesc prea mult cand ii mananc, insa in carapacea lor sunt mai aromati.
Am taiat felii subtiri feniculul, l-am uns cu ulei de masline, am presarat sare si l-am asezat pe gratarul incins.
Am asezat si fructele de mare dupa ce au stat la marinat cel putin 20-30 de minute.Calamarul l-am crestat pe o parte, arata mai frumos ;) .
Cat timp stau fructele de mare si fenicului pe gratar pregatim dressingul pentru salata :
- 2 linguri de iaurt grecesc (orice alt iaurt cremos)
- 2 linguri de lapte sau smantana lichida
- 1 lingurita de usturoi pudra
- 1 lingura de ulei de masline
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare si piper
Asezati salata pe platou, fenicului si fructele de mare deasupra.Presarati patrunjel tocat marunt si dressingul de iaurt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu