miercuri, 25 septembrie 2013

Prajitura rasturnata cu nectarine si prune

Pentru ca aveam in frigider cateva prune de acasa din livada si nu aveam vreun elan sa le mananc pur si simplu am decis ca e momentul sa pun de-o prajiturica.Ce sa fie ce sa fie???Sa nu ne complicam prea tare, o prajitura rasturnata.

Avem nevoie de :

Pentru caramel:

  • 85 g unt
  • 165 g zahar brun
  • 1 lingura de miere
Puneti toate ingredientele in tigaie la foc mic pana se topeste zaharul si devine un caramel omogen, amestecand din cand in cand.

Intre timp pregatiti tava cu hartie de copt.Eu am copt prajitura intr-o forma de tort cu peretii detasabili de 24 cm diametrul.

Odata facut caramelul turnati-l in forma.

Fructe:
  • 3 nectarine 
  • 5-6 prune gatuite
Spalati si taiati fructele in felii subtiri.Puteti folosi ce fructe va plac sau ce aveti prin casa.Eu asta am avut, ambele din livada mea ;)

Asezati fructele peste caramel.


Este momentul sa pregatim aluatul :

  • 85 g unt
  • 150 g zahar alb
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 140 ml lapte
  • 180 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1/4 lingurita de cardamon pudra
  • 1/4 lingurita de sare
Amestecati faina cu praful de copt, cardamonul si sarea intr-un bol.

Separat mixati untul cu zaharul pana devine cremos.Adaugati ouale pe rand si esenta de vanilie (sau ce alta aroma preferati).Urmeaza 1/3 din cantitatea de faina, alternand cu lapte, apoi inca 1/3 din faina, restul de lapte si restul de faina.

Omogenizati si adaugati aluatul peste fructe.Coaceti prajitura 30-40 de minute la 180 grade.Verificati pe parcurs cu o scobitoare.Daca iese umeda din aluat mai lasati prajitura putin, daca iese uscata prajitura este gata.
Intoarceti prajitura cat este fierbinte si savurati-o!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu