sâmbătă, 22 septembrie 2012

Dorada la cuptor cu salsa de ceapa


E weekend - sper ca aveti unul placut - si este momentul perfect sa ne rasfatam cu un pranz delicios, dar mai rapid decat ar parea.
Tot ce trebuie sa faceti este sa faceti o vizita la piata.Eu am fost la Piata Obor cu gandul sa achizitionez un peste delicios.Problema este ca, sincera sa fiu, n-am curatat niciodata un peste intreg :D...si se pare ca inca nu este momentul :))))
Asa ca am zambit frumos si domnului de la care am cumparat pestele i s-a facut mila de mine si mi l-a curatat el.Asa ca am venit spre casa hotarata sa iau un pranz delicios.

Ingrediente pentru peste :

  • 2 bucati dorada - aproximativ 0,5 kg fiecare
  • 1 lingura de boabe de coriandru
  • 1 lingurita de turmeric pudra
  • 2 lingurite de usturoi pasat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de sos de peste
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 felii de lamaie
Ingrediente pentru salsa :
  • 1 ceapa medie, taiata solzi
  • 2 cepe verzi
  • ardei iute rondele, dupa gust si preferinte
  • patrunjel 
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sos de peste
  • sare si piper dupa gust
Dupa ce ati curatat pestele si l-ai spalat, spergeti-l cu un prosop de hartie pentru a indeparta excesul de apa.Crestati pestele ca aromele sa intre bine in el si taiati-l pe lung pe burta.
Amestecati in mojar boabele de coriandru, usturoiul pisat, turmericul pudra, uleiul, sosul de peste, sarea si piperul pana se transforma intr-o pasta.
Frecati pestele cu acest amestec pe exterior si interior.Introduceti feliile de lamaie in interiorul pestelui si puneti 2-3 si deasupra.
Puneti peste intr-o tava cu hartie de copt si bagati tava in cuptorul incins pentru aproximativ 20 de minute.

Intre timp pregatiti salsa.
Amestecati ceapa taiata solzi, ceapa verde si ardeiul iute rondele, patrunjelul proaspat, zeama de lamaie, sosul de peste, uleiul, sarea si piperul.Gustati si asezonati dupa gust salsa.Lasati salsa deoparte ca sa absoarba aromele.nu va speriati de ceapa, aceasta se va inmuia si-si va pierde din iuteala.

Scoateti pestele si acoperiti-l cu salsa preparata.Va promit ca aceasta salata cu ceapa este exact ce-i trebuia pestelui.
Sper sa incercati aceasta reteta!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu