sâmbătă, 23 iunie 2012

Oua Benedict cu pancakes

Iubesc ouale posate (ochiuri in apa).Sunt atat de aromate si gustoase, pe langa faptul ca sunt mult mai sanatoase decat orice alta varianta care contine si ulei.
Preferatele mele sunt Benedict, in combinatie cu bacon crocant si sosul Hollandaise demential.De obicei contin "English  muffin", adica o chifla pufoasa.Insa decat sa cumpar o chifla mai bine fac pancakes.Cui nu-i plac clatitele pufoase?

Ingrediente pentru pancakes (4-6 bucati)

  • 125 g faina
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 1 ou
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 200 ml lapte batut
Amestecati ingredietele uscate (faina, praf de copt, sare) si treptat incorporati in cele umede (ou, miere, vanilie, lapte batut).Amestecul trebuie sa fie mai gros decat cel de la clatitele normale, cat sa nu se imprastie in toata tigaia.Incingeti o tigaie, ungeti cu ulei vegetal si coaceti clatitele.

Ingrediente pentru oua Benedict :
  • 2 oua
  • 6 felii de bacon
  • sos Hollandaise facut ca aici
Puneti feliile de bacon intr-o tigaie neaderenta fara ulei, au grasime suficienta.Lasati-le pana devin crocante.

Puneti apa la fiert.Adaugati 3-4 linguri de otet alb si sare.Spargeti ouale separat, fiecare intr-un bol mic.In momentul in care apa incepe sa faca bule mici turnati usor ouale.Incercati sa miscati apa cu un polonic ca sa evitati ca ouale sa se aseze pe fund si sa se lipeasca.Sunt suficiente aproximativ 3-4 minute din momentul in care ati turnat oul in apa ca sa fie facut exact cum trebuie, bine facut si cu zeama.

Asezati cate doua-trei pancakes in farfurie, trei felii de crispy bacon, oul posat si Sos Hollandaise din belsug.

Veti avea un mic dejun fantastic, fancy si absolut delicios.Eu sigur am avut un late breakfast fenomenal!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu