marți, 19 iunie 2012

Piept de curcan cu sos de vin si capere

Ce poti sa faci cand te trezesti la ora cinci dimineata si Domnul Ene nu mai trece deloc pe la gene? Te apuci de pregatit ceva pentru pranz la pachet :))

Din fericire carnea era in frigider sa se dezghete linistit.Asa ca in doi timpi si trei miscari am scos de prin frigider urmatoarele :

  • 2-3 felii piept de curcan (sau pui)
  • 1 lingurita de capere
  • 50 ml vin alb
  • un cub mic de unt
  • 1-2 linguri smantana lichida (eu am folosit vegetala)
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde, tocat marunt
  • 3-4 morcovi mici
  • 1/2 zucchini, taiat cubulete (sau dovlecel)
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper proaspat
  • ulei de masline
Pentru inceput amestecati zucchini (dovlecel) cu morcovii, 2 cateii de usturoi sfaramati, ceapa taiata in patru, sare, piper si ulei de masline.Puneti legumele in cuptorul incins pana se rumenesc.

Sa trecem la curcan.Bateti putin feliile de carne de curcan sa se fragezeasca.Sarati si piperati.
Intr-o tigaie incinsa turnati putin ulei de masline si asezati carnea sa se prajeasca.Cand carnea s-a rumenit pe o parte, intorceti-o pe partea cealalta si adaugati 1 catel de usturoi tocat marunt.

Dupa un minut turnati vinul alb si lasati la foc mic cat sa iasa alcoolul.Presarati caperele, o bucatica mica de unt si mai lasati 1 minut pe foc.

Intre timp incepe sa prinda contur sosul.Vinul alb ajuta mult in aceasta privinta.La final adaugati smantana lichida si mai lasati pe foc 20-30 de secunde pana se omogenizeaza sosul.Presarati patrunjel proaspat tocat.

Legumele vor avea o aroma deosebita impreuna cu pieptul de curcan cu sos de vin.
Asadar, astazi am avut un pranz delicios.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu