luni, 23 aprilie 2012

Cheesecake

Foarte greu ma mobilizez dupa minivacanta de Paste.In sfarsit vin si eu cu reteta promisa de cheesecake.
Asadar si prin urmare, aceasta este reteta:

Ingrediente pentru blat (tava de 25-26 cm):

  • 125 g unt
  • 45 g zahar
  • 150 g faina
  • 15 g cacao
Amestecati toate ingredientele intr-un robot de bucatarie sau la mana, framantati pana aluatul devine omogen si coaceti 20-30 de minute.Lasati blatul la racit.

Ingrediente pentru crema de branza:
  • 900 g crema de branza Philadelphia
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 60 ml smantana lichida
  • 225 g zahar
  • 5 oua
  • 2 linguri de amidon
  • zeama de la 1 lamaie
Separati albusurile de galbenusurile de ou.Amestecati crema de branza, smantana lichida, untul, zaharul, zeama de lamaie si amidonul si mixati pana devine omogen.
Adaugati galbenusurile de ou pe rand mixand continuu.
Separat bateti albusurile de ou spuma.
Turnati usor si treptat albusurile in crema de branza.
Puneti crema de branza peste blatul copt si puneti tava intr-un vas cu apa (pana la jumatatea tavii cu cheesecake) si coaceti aproximativ o ora acoperit cu folie de aluminiu.

Dupa ce prajitura s-a copt, pregatiti sosul caramel.

Ingrediente pentru caramel:
  • 240 g zahar
  • 80 ml apa
  • 115 g unt
  • 150 ml smantana lichida
Puneti zaharul cu apa intr-o cratita pe foc.Lasati zaharul sa se topeasca si nu amestecati in timpul procesului.Asteptati pana cand zaharul devine auriu si adaugati untul.Mai lasati sosul 5-6 minute pe foc, dati cratita la o parte si adaugati smantana lichida, amestecati si mai lasati pe foc 2-3 minute.

Turnati sosul caramel (la temperatura camerei) peste prajitura rece.

Acum luatu o lingura dati gata prajitura :D


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu