joi, 26 aprilie 2012

Tarta cu branza si mere

Buna de te lingi pe degete!Merele au fost piesa de rezistenta, au complet perfect gustul.

Ingrediente pentru crusta (tava de 28 cm) :

  • 160 g unt
  • 230 g faina
  • 1 ou
  • 100-200 ml apa (aluatul trebuie sa nu fie foarte moale, dar maleabil)
Pentru prepararea crustei este indicat ca toate ingredientele sa fie reci, chiar si faina (bagati-o in frigider inainte de folosire).Daca nu aveti un robot de bucatarie special pentru prepararea aluatului framantati cu mana.Acum de curand am vazut in emisiunea unui bucatar ca cea mai buna metoda pentru a incorpora untul rece este sa fie dat pe razatoare, deci asa procedati.Radeti untul peste faina cernuta si amestecati cu mana usor.Apoi adaugati oul, amestecati si puneti apa.Framantati aluatul 1-2 minute usor, apoi bagati-l in frigider pentru 20-30 de minute sa se intareasca.

Scoateti aluatul din frigider si intindeti in forma dorita (la mine rotund).Asezati aluatul in tava tapetata cu unt si faina si bagati in cuptorul incins pentru 20-30 de minute.Scoateti crusta si lasati-o la racit.

Intre timp pregatiti umplutura:
  • 2 linguri de unt
  • 2 cepe medii
  • 1 mar
  • 2-3 felii de sunca presata
  • 3 oua
  • 180 ml lapte
  • 120 ml smantana lichida
  • sare / piper
  • branza - eu am folosit : camenbert, mozzarella, cascaval si parmezan
  • 2-3 rosii cherry pentru decor
Caliti ceapa tocata in unt 2-3 minute si adaugati marul taiat cuburi.Lasati merele pe foc 2-3 minute pana se calesc si adaugati sunca tocata.Mai lasati pe foc amestecul 3-4 minute ca sunca sa se rumeneasca si opriti focul.

Separat bateti cele 3 oua si amestecati cu laptele, smantana lichida, sarea si piperul.

Asezati uniform amestecul de ceapa, mere si sunca deasupra crustei.Presarati branza aleasa (in afara de parmezan) pe toata suprafata.Turnati amestecul de oua deasupra, asezati felii de rosii cheryy si presarati parmezan.

Bagati tarta in cuptor pana se rumeneste pe deasupra.
Serviti la micul dejun, la pranz si la cina :) si apoi o luati de la capat :))
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu