duminică, 1 aprilie 2012

Piept de rata cu sos de vin si piure de pastarnac

 Inca sunt sub efectul delicios al acestei retete.Insa era de asteptat, din moment ce sunt un fan declarat al pieptului de rata.De data aceasta pieptul de rata l-am preparat simplu, insa sosul si piureul de pastarnac au completat perfect tabloul.

Ingrediente pentru :

SOSUL DE VIN:

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 150 ml vin rosu sec
  • 50 ml supa (sau apa) 
  • cimbru
  • sare/ piper
  • 10 g de unt
  • ulei de masline
Incingeti ulei de masline si puneti ceapa la calit.Cand s-a inmuiat adaugati usturoiul, cimbrul, sarea si piperul.Caliti un minut si adaugati vinul si supa si lasati sosul sa scada la jumatate.Luati de pe foc, strecurati sosul, adaugati untul si omogenizati.

PIEPTUL DE RATA:
  • 1 piept de rata
  • sare
  • piper
Crestati grasimea pieptului de rata cu un cutit, sarati si piperati.Puneti pieptul de rata intr-o tigaie care nu lipeste cu grasimea in jos.Nu este nevoie de ulei pentru ca pieptul de rata este destul de gras si grasimea se elimina in timpul prajirii.Asteptati sa se rumeneasca bine partea cu grasimea si intoarceti pieptul de rata.Mai prajiti 5-6 minute.In acest moment pieptul de rata va fi roz in interior.Daca nu va place asa, intoarceti pieptul de rata pe ambele parti de cateva ori sa se patrunda bine.Scoateti pieptul de rata, lasati-l 3-4 minute sa se linisteasca si apoi taiati felii.
PIURE DE PASTARNAC:
  • 1 pastarnac mare
  • supa
  • 50 ml de lapte
  • 20 g unt
  • sare 
Curatati pastarnacul si fierbeti-l in supa pana se inmoaie.Daca nu aveti supa gata preparata folositi apa.Cand pastarnacul s-a fiert, pasati-l impreuna cu laptele, untul si sarea.

Mai aveam prin frigider broccoli si 1 ciuperca :)...asa ca si-au gasit locul in farfurie.Broccoli l-am lasat in apa clocotita pentru 10-15 secunde (este suficient), apoi l-am calit impreuna cu ciuperca in grasimea lasata de pieptul de rata.
Feliati pieptul de rata, asezati carnea langa piureul de pastarnac si legume si turnati sos peste.O sa aveti o masa fabuloasa pe care nu o veti uita curand.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu