marți, 27 martie 2012

Cocos in bere

Cand ai un cocos de tara cea mai buna varianta este sa-l gatesti cumva la cuptor.Se stie ca de obicei carnea este mai tare decat cea a unui pui cumparat din magazin, asa ca aceasta modalitate ajuta mult la fragezirea carnii.

Ingrediente pentru jumatate de cocos :

  • 1/2 pui / cocos portionat
  • 4 catei de usturoi, pisat
  • 2 lingurita de busuioc
  • 2 lingurita de oregano
  • 1 lingurita de cimbru
  • piper proaspat
  • 2 pahare de bere 
  • ulei de masline
Amestecati condimetele intr-un bol pana se formeaza o pasta.Puneti carnea in bol si ungeti-o cu amestecul de condimente.Lasati carnea la marinat cel putin o ora.
Scoateti carnea din frigider, turnati berea peste si omogenizati.

Pregatiti vasul roman pentru cuptor, lasandu-l pentru 20-30 de minute in apa acoperit complet.

Puneti carnea impreuna cu lichidul in care a stat la marinat in vasul roman, acoperiti si bagati vasul in cuptorul incins.Dupa 20-30 de minute luati capacul si lasati carnea sa se rumeneasca.
Berea ii da puiul o aroma deosebita si fragezeste carnea.

Un comentariu: