joi, 17 mai 2012

Supa crema de mazare cu busuioc

Am promis ca revin cu reteta pentru aceasta supa.De mult vroiam sa fac si am asteptat sa apara mazarea proaspata.Veti avea parte de o supa consistenta si foarta sanatoasa.

Ingrediente pentru 2 portii :

  • 300 g mazare boabe
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • o mana de frunze de busuioc
  • 3-4 frunze de menta
  • 500 ml supa sau apa (mai putin sau mai mult in functie de consistenta dorita)
  • sare/piper
Puneti ulei la incins pentru a cali ceapa tocata si usturoiul.Lasati ceapa si usturoiul sa se rumeneasca putin, fara sa se arda si adaugati mazarea.Amestecati 2-3 minute si turnati supa sau apa peste.Acoperiti vasul si lasati sa fiarba aproximativ 15-20 de minute.

Opriti focul, adaugati frunzele de menta si busuioc si pasati supa.O puteti manca atat rece cat si calda.Menta ii da o prospetime perfecta pentru sezonul calduros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu