joi, 24 mai 2012

Salata cu rucolla si muschi de vita

O salata extrem de simpla dar in acelasi timp extrem de delicioasa.Am pus in farfurie unele dintre ingredientele mele preferate : rucolla- de cand am descoperit-o este omniprezenta in salatele mele; oua fierte- de sarbatoarea de Paste imi dau ficatul peste cap de la cate oua fierte mananc :)) si bineinteles o bucata delicioasa de carne :)
Ingrediente pentru o persoana:

  • o bucata de muschi de vita, aproximativ cat palma
  • ulei de masline+1 catel de usturoi - pasate
  • o mana de frunze de rucolla
  • 1 ou fiert
  • 4-5 rosii cherry
  • parmezan dupa gust
  • ulei de masline extravirgin
  • otet balsamic
  • sare / piper
Pentru inceput tineti carnea la marinat pentru 30 de minute intr-o pasta facuta din 1 catel de usturoi pasat cu 2-3 linguri de ulei de masline si un praf de piper negru.
Intre timp asezati rucolla in farfurie, taiati rosiile cherry in jumatate si puneti-le peste salata.Presarati parmezan, putina sare, piper, ulei de masline si otet balsamic.

Daca nu aveti posibilitatea sa frigeti carnea pe gratar nu este o problema, o puteti prepara si in tigaia-gratar in casa.Asezati carnea in tigaie si lasati-o 5 minute fara sa umblati la ea.Intoarceti carnea dupa cele 5 minute si mai lasati-o inca 4-5 minute....in functie de cat de bine facuta o doriti.Nu pot sa spun ca stau cu ochii pe ceas...important este ca muschiul de vita sa fie fraged....in cazul in care este prea crud pentru gustul vostru, mai puneti-o putin in tigaie ;)...nu va vede nimeni, rezultatul final este important-sa va placa ce ati gatit ;)

Dupa ce ati luat-o de pe foc lasati-o 2-3 minute pana o taiati.Apoi taiati felii si asezati carnea peste salata.Asezati peste salata si oul fiert, taiat in patru.

Acum va asezati comod si savurati o salata delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu