Lintea este o leguminoasa bogata in proteine si minerale si saraca in grasimi.Eu mi-am cumparat din cea verde, isi pastreaza forma destul de bine la fierbere.E foarte delicioasa si folosita pentru supa de linte, urmeaza si reteta pentru supa, momentan am facut o salata usoara si consistenta.
Am bagat la cuptor 3-4 rosii in jumatati stropite cu ulei de masline, sarate si piperate.Intre timp am pus lintea la fiert, am pus la ochi, cam cat am crezut ca mananc...tinand cont de faptul ca se dubleaza cantitatea cand fierbe.
Am tocat o ceapa rosie mica si am stors o jumatate de lamaie.Rosiile s-au copt, le-am decojit, le-am tocat si le-am amestecat cu zeama de lamaie, ceapa, sare, piper si ulei de masline.Am presarat si putin chimen (merge perfect cu lintea) .Lintea s-a fiert, am scurs-o si am lasat-o sa se raceasca putin.Dupa ce s-a racit am amestecat-o cu rosiile si am tocat o mana de patrunjel.Si salata e numai buna de pus pe masa!Delicios!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu