*Albusurile trebuie sa stea la frigider cel putin 24 ore
*Tot albusurile trebuie scoase din frigider cu 2-3 ore inainte de a le prepara
*Respectati reteta pe care o gasiti, eu am un cantar electronic foarte bun si folositor
*Cerneti zaharul pudra si faina de migdale inainte
*Dupa ce formati bilutele de amestec lasati-le cel putin o ora afara pana devin lucioase si se formeaza o crusta
Cam acestea sunt sfaturile/regulile cele mai importante pentru macarons.Cu mana pe inima va spun ca am facut totul ca la carte :(((....dar am gasit si un vinovat...cred ca este in persoana aragazului meu pe gaz :((....ideal ar fi sa aveti unul electric...totul va iesi perfect si exact in timpul indicat.
Ingrediente pentru 24 macarons :
- 100 g de albus
- 25 g zahar
- 1/2 lingurita de zeama de lamaie
- 225 g zahar pudra
- 125 g de faina de migdale - am gasit la Kaufland
- 15 g de cacao
Separat amestecati toate ingredientele uscate :faina de migdale, zaharul pudra si cacaoa.Adaugat albusurile peste ingredientele uscate si amestecati usor cu o spatula.Formati bilute in tava si lasati-le 1 ora pana le bagati in cuptor.
Dupa o ora lasati-le in cuptor la temperatura medie pentru 20 minute.Sper ca aveti mai mult succes decat mine.
Intre timp m-am ocupat de crema de branza cu fructe de padure pe care am folosit-o si la pavlova .
Am scos macaronsurile din cuptor,le-am lasat sa se raceasca si le-am impreunat cu crema de branza.
Initial erau tarisoare si gumoase, dar dupa o ora doua de stat cu crema de branza s-au inmuiat si au devenit delicioase dar tot uratele au ramas :(
arata f.f.f nasol...nu as manca asa ceva ..in veci si pururi
RăspundețiȘtergerelasa-te de bucatarie...nici cand eram tanara nu faceam asemenea catastrofe
incearca sa cosi...poate iti iese